LeKi kaatoi sinnikkään NaPan viiden erän jälkeen
Julkaistu: 26.11.2018 00.00

Lempäälän Kisa ja Napapiirin Palloketut pelasivat koko rahan edestä Hakkarin lauantai-illassa. Vasta viidennen erän jälkeen saatiin selville voittaja, kun Kisa kellisti kettupaidat 3-2 (25-16, 25-21, 21-25, 23-25, 15-11). Pitkän tauon jälkeen NaPa teki täydellisen muutoksen ja laittoi Kisan tiukille, mutta kaksi tärkeää pistettä jäivät Lempäälään.

Kisa lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä ja Sakari Liehu. Liehu pelasi farmikumppani Akaasta farmipelaajana, kun Jyri Niemi ei päässyt peliin. Jukka Lehteä paikkasi Jonne Haavisto. Kisalta kentälle pääsivät Vesasen hakkurina korvannut Sauli Silpo, kolme viimeistä erää liberona pelannut Teemu Uusitalo ja syöttövaihdossa Tomi Perkiö.

Matti Alatalo johdatti NaPalle kentälle seitsikon Mikael Kyllönen, Sampsa Lokka, Leevi Alajärvi, Juho Saukkonen, Otso Hakala, Konsta Karjalainen ja Aleksi Vaarala.

Kisa vei peliä melko selvästi kaksi erää, mutta pitkän tauon jälkeen NaPan nostopeli parani, ja passari Kyllönen takoi etenkin keskeltä palloja kenttään. Myös Kisa hyökkäsi paljon keskeltä. Sauli Silpon tulo hakkuriksi rauhoitti Kisan peliä.

Viidennessä erässä LeKi hallitsi alusta asti. Muutama taktinen oivallus toivat Kisalle edun. Liberot pelasivat erän puoliksi, Uusitalo nostavana ja Liehu puolustavana. Kasper Pennanen puolestaan siirrettiin takakentällä Silpon paikalle puolustamaan ykköspaikalle, mikä toi myös tulosta puolustuspelissä. Isot pisteet erän lopulla olivat Moukari Pennasen takomia.

– Joukkueen puolustuspeli oli tänään hyvää. Kaveri teki hienon nousun ja paransi selvästi peliä. Meillä oli kyllä saumat viedä kaikki pinnat, mutta onneksi hoidimme homman kotiin päätöserässä, tuumi Kisan parhaana palkittu Tuomas Siirilä.

– Harmittaa kyllä viidennen erän tappio. Pelasimme kuitenkin hienon pelin ja nousu oli hyvä, kehui ryhmäänsä NaPan parhaana palkittu passari Mikael Kyllönen.

Kisan kausi jatkuu jo ensi viikon torstaina. Silloin vastassa on Aitolahden Riento Hervannassa. Vuotta 2018 on jäljellä enää kolme peliä. AitRi-pelin jälkeen on vielä tuplaviikonloppu: la 8.12. KaVe kotona ja 9.12. Jymy vieraissa.