LeKi matkustaa Lappiin NaPan vieraaksi
28.2.2019 10:58 Uutiset / Pääsivusto

LeKi matkustaa Lappiin NaPan vieraaksi

OTTELUENNAKKO

Mitä: Napapiirin Palloketut–Lempäälän Kisa

Missä: Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

Milloin: lauantaina 3.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 24.11.2018 LeKi-NaPa 3-2

LeKi matkaa tulevana lauantaina Rovaniemellä sarjanousija NaPan vieraaksi. Luvassa on kauden pisin vierasreissu: joukkueiden kotihallien Hakkarin liikuntahallin ja Keltakankaan liikuntahallin ero on vaivaiset 708 kilometriä. Luvassa on varmasti vaikea vieraspeli. Kisa taittaa matkan junalla: liikkeelle lähdetään lauantaiaamuna ja takaisin lähdetään heti pelin jälkeen, joten Lempäälässä joukkue on sunnuntain puolella.

IMG_4698
LeKi-NaPa alkukaudesta Hakkarissa.

Lähtökohta: LeKi tarvitsee voiton, jos haluaa vielä taistella kotiedusta Kyyjärveä vastaan. Sijat 3-7 ovat vielä niin tiukat, että jokainen piste kahdesta viime pelistä on tärkeä. Kisa on nyt kuudes 41 pisteellä, mutta kolmonen TuTo vain neljä pinnaa edellä. Viidestä viime pelistä Kisalla on vain yksi voitto.

NaPa puolestaan taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä sijalla kahdeksan oleva Kuortane ei sarjamääräysten mukaan ota vastaan pudotuspelipaikkaa. Jos joukkue pudotuspelipaikkaan yltää, menee paikka runkosarjassa sijalle yhdeksän olevalle. Tällä hetkellä NaPa on juuri yhdeksäs 21 pisteellä, Kuortane on kahdeksas 25 pisteellä. Sijoilla 10-11 ovat Jymy ja VaLePa2 18 ja 17 pinnalla.

Pääpointti: Matkarasitus. NaPalla on sellainen etu, jota kenelläkään muulla ei 1-sarjassa ole. Lappiin matkustaminen ei onnistu ihan hetkessä, ja se omalta osaltaan ei anna maksimaalista valmistautumista peliin. Alusta asti on oltava hereillä. NaPa on kotonaan voittanut neljästi ja hävinnyt seitsemän kertaa. LeKin vierassaldo on seitsemän voittoa, neljä tappiota.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
NaPan kokoonpano

LeKi saa takaisin Isku-pelistä puuttuneen Anssi Vesasen. Muuten rosteri on normaali, eikä loukkaantumisia ole. Petteri Friberg pelasi hakkuri/yleispelaajana Iskua vastaan hyvin. Kasper Pennanen oli ykköstykki 22 pinnalla. Pistepörssissä Tuomas Siirilä (279) ja Pennanen (278) ovat peräkkäin, ja heidän perässään heti NaPan paras Otso Hakala (261).

NaPalla on sarjan nuorin joukkue, joka on osoittanut kovaa taistelutahtoa ja venymistä. Pitkänhuiskea passari Mikael Kyllönen palkittiin LeKi-pelissä alkukaudesta parhaana, ja hän pyörittää peliä viisaasti. Toinen tasapäinen vaihtoehto on Jesse Simola, joka on viime peleissä kantanut vastuun. Liigassa Lakkapäässäkin taitojaan jo testaamaan päässyt kapteeni Hakala on joukkueen sielu nosto- ja lyöntipelissä. Hakkurina on useita vaihtoehtoja: Sampsa Lokka, Jere Salmela tai farmimies Olli Saarenmaa Lakkapäästä. Valmentaja Matti Alatalo on tehnyt vahvaa työtä nuoren joukkueensa kanssa. Lempäälässä etenkin puolustuspeli oli vahvaa.

Seuraa heitä:

Ensimmäisen keskinäisen parhaat: Tuomas Siirilö ja Mikael Kyllönen.
Ensimmäisen keskinäisen parhaat: Tuomas Siirilä ja Mikael Kyllönen.

LeKi: Petteri Friberg: Pelasi hakkurina vahvan Isku-pelin, ja palkittiin joukkueen nälkäisimpänä. Pelaa vahvaa kevättä pelaamattoman alkukauden jälkeen. Monipuolistunut hyökkäyspelissä, ja hallitsee kovat pommit ja viheliäät peipit.

NaPa: Sampsa Lokka. Nuori ja pitkä hakkuri on noussut kauden mittaan NaPan avainpelaajiksi. Kiusasi Kisaa alkukauden kohtaamisessa. Vaarallinen viistopommi.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Sarjataulukko 25.2.2019

sarjataulukko 25.2.2019

Artikkelin pääkuva: Jari Mäki-Kuutti


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat