LeKi jäi niukasti ultimaten SM-sarjan mitalipelien ulkopuolelle
UltimateJulkaistu: 12.02.2019 00.00

LeKi Ultimaten edustusjoukkue päätti sisäkautensa sijoittumalla viimeisessä SM-osaturnauksessa hienosti kolmannelle sijalle. Kauden yhteispisteissä joukkue joutui kuitenkin tyytymään viidenteen sijaan jääden näin niukasti ulos kauden finaalitapahtumassa pelattavista mitalipeleistä.

- Meidän kausi oli erittäin nousujohteinen, mutta toki runkosarjan viides sija on se kaikista harmillisin, toteaa LeKin päävalmentaja Carl Willandt.

LeKin kausi alkoi tahmeasti joukkueen hakiessa kauden ensimmäisessä SM-osaturnauksessa vielä yhteispeliään. LeKi onnistui kuitenkin varmistamaan turnauksen seitsemännen sijan ja sarjapaikkansa turnauksen viimeisen ottelunsa voitolla. Tammikuussa pelatussa toisessa osaturnauksessa joukkueen peli alkoi jo loksahdella kohdalleen, mikä palkittiinkin alkulohkossa kahdella voitolla ja lopulta turnauksen neljännellä sijalla LeKin hävittyä turnauksen pronssiottelun tamperelaiselle UFOlle niukasti lukemin 15-13.

Helmikuussa Laukaassa pelattuun viimeiseen SM-osaturnaukseen lähtiessä tilanne oli LeKin kannalta selvä; finaalipaikka oli jo karannut, mutta SM-pronssiotteluun joukkueella oli vielä täydet mahdollisuudet. Tämä olisi vaatinut joukkueen sijoittumista espoolaisen Otson kakkosjoukkueen sekä Vaasa Saintsin edelle viimeisessä turnauksessa.

Turnaus alkoi LeKin osalta mallikkaasti joukkueen kaadettua jyväskyläläisen JSW:n sekä Otso 2:n varsin hyvällä pelillä. Lauantain viimeisessä ottelussa Turku Terroria vastaan panoksena oli lohkovoitto, jonka voittajalle oli sunnuntain välierissä tarjolla LeKin kanssa SM-pronssiottelupaikasta kiivasta taistelua käynyt Saints. Häviäjä puolestaan joutui välierässään kohtaamaan jokaisen kauden ottelunsa voittaneen Otson ykkösjoukkueen. Lohkon viimeinen ottelu näytti jo kääntyvän LeKille, mutta aivan viime hetkillä turkulaiset löysivät pelistään vielä yhden vaihteen ja käänsivät väkisin pelin ja lohkovoiton itselleen maalein 15-14.

Sunnuntaiaamun välierissä LeKin hyökkäyskenttä ei löytänyt lauantaina nähtyä parasta virettään, vaan hallitseva sisäsarjan mestari Otso marssi turnausfinaaliin selkein 15-8 -lukemin. Näin LeKin toivo SM-pronssiottelusta jäi lepäämään toisen välierän ja nimenomaan Terrorin harteille. Saints ei kuitenkaan jättänyt mahdollisuuttaan käyttämättä, vaan onnistui kaatamaan turkulaiset tiukan ottelun päätteeksi, mikä tarkoitti mitalipelien karkaamista LeKin ulottumattomiin. Runkosarjan kannalta merkityksettömässä turnauspronssiottelussa LeKi löysi kuitenkin vielä tarvittavan motivaation ja vaikka Terror olikin lähellä toistaa lauantain loppukirinsä, otti LeKi revanssinsa, vieläpä samoin 15-14 -lukemin.

Viimeisen ottelun päätyttyä joukkueen pelaajien ja taustajoukkojen tunteet olivat ristiriitaiset. Päällimmäisenä päävalmentaja Willandtin mielessä kirveli lauantain Terror-tappio. - Se matsi meidän olisi pitänyt voittaa. Sitten olisimme päässeet selvittämään Saintsin kanssa ihan keskenämme, kumpi sinne pronssiotteluun ansaitsee päästä.

Willandt kuitenkin löysi päättyneestä kaudesta paljon hyvääkin. - SM-sarjan viides sija on todella hyvä saavutus ja täällä Laukaan turnauksessa joukkue pelasi minun mielestäni parasta ultimatea, mitä LeKi on koskaan sisäsarjassa pelannut. Ensi vuonna meidän ainoa tavoite on olla SM-finaalissa.

Valmentajan mieltä lämmitti myös uusien pelaajien kehitys kauden aikana. - Puolustuskentän Viktor Aaltio ja Aaron Rogers toivat kentälle fysiikkaa ja terävyyttä ja vasta 16-vuotias Lassi Cederlöf otti hienosti paikkansa hyökkäyskentän pelinrakentajana veljensä Leevin rinnalta, Willandt iloitsee ja nostaa vielä lopuksi esiin koko sarjan pistepörssin voittaneen Jaakko Juntun. - ”Juntin” dominointi erityisesti hyökkäyksessä tuskin yllättää Suomessa enää ketään, mutta onhan se aika harvinaista, että parikymppinen kaveri paukutti tällä kaudella ainoana pelaajana Suomessa yli 100 pistettä tauluun.

LeKin kaikkien kauden 2018-2019 otteluiden tilastot löytyvät Liitokiekkoliiton Pelikoneesta.