Kilpailukutsu:

Hiihtokalenteri

Kilpailun perustiedot:

Lempäälän Kisan Kansalliset kilpailut, Kiilto Formula Sprintti, järjestetään Lempäälässä Hakkarin urheilukeskuksessa SUNNUNTAINA 12.12.2020 klo. 11.00 alkaen.Kilpailukeskuksen osoite on Kapteenienkatu 5, 37550 Lempäälä.

Hiihtotapa on perinteinen (P).

Aikataulumuutoksista ja muista käytännön asioista tiedotetaan kilpailupaikalla kenttäkuulutuksin.

Lisäksi kilpailun tiedottaminen tapahtuu oheisen WhatsApp-ryhmän kautta:

https://chat.whatsapp.com/C2gxesgZUYm3f1IxA7dHaQ

Kilpailunumerot ja ilmoittautuminen:

Kilpailijat, jotka ovat ilmoittautuneet KILMO-järjestelmän kautta kilpailuun torstaihin 9.12.2021 kello 19:00 mennessä, ovat oikeutettuja osallistumaan kilpailuun. Jälki-ilmoittautuneita ei hyväksytä.

Kilpailunumerot ovat noudettavissa kilpailutoimistosta.Kilpailunumerot luovutetaan maaliin tulon jälkeen toimitsijoille mehunjakopisteellä. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 50 euroa.

Kilpailukeskus ja toimisto:

Kilpailukeskuksen osoite on Kapteenienkatu 5, 33750 Lempäälä. Lähtö- ja maalialue sijaitsee Hakkarin liikuntakeskuksen jäähallin takana (länsipuolella) ns. hiekkakentän alueella.

Kilpailutoimisto sijaitsee ns. viipalekoulussa hiiihtostadionin ja Hakkarin liikuntahallin välissä. Toimisto on avoinna kilpailupäivänä klo 09.30 alkaen kilpailujen päättymiseen saakka.

Kilpailijat tai huoltajat noutavat kilpailunumeron kilpailutoimistosta. Kilpailijat/huoltajat vastaavat itse siitä, että kilpailijat hiihtävät oikealla lähtöluettelon mukaisella numerolla. Aika-ajoissa ja finaaleissa käytetään samoja numeroita.

Virallinen ilmoitustaulu sijaitsee ns. sinisen kopin läheisyydessä hiekkakentän eteläpäässä. Lähtölistat ja reittikartat ovat nähtävissä kilpailun ilmoitustaululla sekä jäljempänä tässä ohjeessa.

Kilpailukeskuksessa on myyntipiste, jossa voi ostaa grillimakkaraa, kahvia ja muita kahviotuotteita. Maksaminen onnistuu käteisellä ja MobilePayllä. Järjestäjä suosittelee MobilePayn käyttämistä.

Kilpailun organisaatio:

Kilpailun johtaja: Samuli Kivistö, puh. 0408222415, email. samuli.kivisto@gmail.com

TD: Kai Samposalo, TDA: Akseli Vuorinen, TDA: Heikki Leppänen

Tuomarineuvosto:

Tuomarineuvoston kokoonpano on:

 • TD Kai Samposalo Puheenjohtaja
 • TDA Akseli Vuorinen Jäsen
 • TDA Heikki Leppänen Jäsen
 • Kilpailun johtaja Samuli Kivistö Jäsen

Tuomarineuvoston sihteerinä toimii Piia Kaikkonen.

Tuomarineuvosto kokoontuu klo 10.00 ja erikseen sovittavana aikana kilpailun jälkeen sekä tarpeen mukaan kilpailun aikana. Kilpailun tuomarineuvoston jäsenillä on yllään violetinväriset JURY-liivit.

Säännöt:

Kilpailussa noudatetaan Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon ja soveltuvin osin FIS:n kilpailusääntöjä sekä järjestäjän ja tuomarineuvoston antamia ohjeita.

Kilpailuissa on hiihtotapavalvonta. Valvonta kattaa myös muiden sääntökohtien noudattamisen.

Sauvan pituussääntö on voimassa ja sitä voidaan valvoa pistokokein.

Muutamia tärkeitä sääntökohtia:

 • Latua on annettava ensimmäisestä kehotuksesta alkuerähiihdoissa. Finaalissa latua ei tarvitse antaa.
 • Huoltajat eivät saa hiihtää (tai liikkua muillakaan tavoilla) kilpailijan perässä tai edessä ja avustaa vauhdinpidossa. Kilpailussa suoritetaan valvontaa.
 • Käännöstekniikan käyttäminen (askelkäännös) on kielletty muualla kuin erikseen käännöstekniikka-alueeksi merkityillä alueilla
 • Vuorohiihtoalue on merkitty reitille asiaankuuluvin merkinnöin.
 • Lähtö – ja maalialue on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön! Ei huoltajia lähtö – ja maalialueen sisäpuolelle.

Pyritään ennaltaehkäisemään hiihtotapa/sääntörikkeitä. Kilpailijoiden & huoltajien on hyvä käydä oheinen liite läpi:

Keskeiset Hiihtosäännöt.pdf

Erävaiheen lähtöohjeet:

Kilpailijoiden tulee saapua ajoissa lähtöalueelle. Kilpailijat siirtyvät toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti oman lähtöpaikkansa taakse. Lähettäjä antaa komennon "paikoillenne", jolloin kilpailijat siirtyvät omalle lähtöpaikalle (monon kärjet numerokyltin kohdalle). Kun kaikki kilpailijat ovat lähtöpaikoilla lähettäjä antaa komennon "valmiit", jolloin kilpailijat jäävät liikkumattomiksi, kunnes lähettäjä antaa lähtökomennon "mene". Varaslähdön tapahtuessa lähettäjä huutaa kilpailijat takaisin ja lähtö uusitaan. Lähtösuoran jälkeen on myös pysäyttäjät varaslähdön sattuessa. Ensimmäisestä varaslähdöstä seuraa kirjallinen varoitus ja toisesta varaslähdöstä samassa erässä varaslähdön ottanut kilpailija hylätään.

Vastalauseet:

Vastalauseaika on 15 minuuttia epävirallisten tulosten julkistamisen jälkeen. Epävirallisina tuloksina pidetään viralliselle ilmoitustaululle kiinnitettäviä tuloksia. Em. tuloksiin merkitään kellonaika, jos vastalauseaika alkaa.

Alkuerissä tapahtuvat mahdolliset sääntörikkeet käsitellään tuomarineuvostossa ennen finaalilähtöjen alkua.

Vastalauseet on jätettävä kirjallisena kilpailutoimistoon. Vastalausemaksu on 100 euroa. Maksu palautetaan, jos tuomarineuvosto hyväksyy vastalauseen.

Kilpailureitti ja kilpailun toteutus:

Kilpailumuotona on ns. Formula Sprintti.

Kilpailuissa hiihdetään väliaikalähtöinä kaksi kertaa n. kilometrin mittainen sprinttirata. Hiihtäjien kahden kilpailusuorituksen ajat lasketaan yhteen. Loppukilpailu hiihdetään yhdessä tai useammassa erässä hiihtäjien määrästä riippuen "formulalähtöinä" sarjoittain. Paalupaikalle pääsee yhteenlaskettujen aikojen nopein hiihtäjä. Loput sijoituksensa mukaisessa järjestyksessä. Finaalilähdöt ratkaisevat lopullisen sijoituksen.

Kilpailupäivän aamuna koko tykkilumiladulle ajetaan kaksi latu-uraa rinnakkain.

Latu ja stadionkartta löytyy oheisesta liitteestä:

ALUE JA LATUKARTAT_LEKI_12.12.2021 (1).pdf

Latukartat löytyvät myös kilpailupaikan ilmoitustaululta

Verryttely:

 • Lämmittely 1 päättyy 10.55
 • Lämmittely 2 12.45–13.05
 • Alkuerien välissä ei ole ole ladulla verryttelyaikaa. Ennen loppukilpailua on varattu noin 15 minuuttia verryttelyaikaa ladulle.
 • Alkuerien ja loppukilpailun aikana ladulla verryttely on kiellettyä. Noudata annettuja lämmittelyaikoja!
 • Aikataulut tarkennetaan osallistujamäärän selvittyä.
 • Kilpailun jälkeen kilpailijoille jätetään tunti aikaa verrytellä, mutta turvallisuuden vuoksi ladun on oltava hiihtäjistä vapaa klo 16 – 17 välisen ajan, jolloin ladut ajetaan koneellisesti normaalikuntoon.

Kilpailulatu suljetaan lämmittelijöiltä n. 5 min ennen kunkin ensimmäisen kilpailijan lähtöä (ladulta tulee olla poissa tuohon mennessä).

VASTEN HIIHTOSUUNTAA HIIHTÄMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Tuomarineuvosto tarkkailee säännön noudattamista.

Keskeyttäneet:

Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti maalissa. Kilpailunumero on luovutettava mehunjakopisteelle.

Kilpailuaikataulu

 • 1. Erät 11.00-11.50
 • 2. Erät 11.50-12.40
 • Finaalit 13.30 alkaen
  • N10 13.30
  • M10 13.35
  • N12 13.40
  • M12 13.45
  • N14 13.50
  • M14 13.55
  • N16 14.00
  • M16 14.05
  • M18 14.10
  • N18, N20 ja NYL 14.15
  • M20, MYL 14.20
  • N40, N45, N50, N60 14.25
  • M40, M45 14.30
  • M60, M70 14.3

Yleisiä aikatauluun liittyviä asioita:

 • Kilpailusta tulee sähäkkä, koska alkuerissäkin hiihtäjien lähtöväli on vain 20 sekuntia.
 • Kilpailu aloitetaan klo 11 ensimmäisellä alkuerällä ja toiset alkuerät hiihdetään välittömästi näiden perään.
 • Alkuerien välissä ei ole ole ladulla verryttelyaikaa. Ennen loppukilpailua on varattu noin 15 minuuttia verryttelyaikaa ladulle.
 • Alkuerien ja loppukilpailun aikana ladulla verryttely on kiellettyä. Noudata annettuja lämmittelyaikoja!
 • Aikataulut tarkennetaan osallistujamäärän selvittyä.

Kilpailulatu suljetaan lämmittelijöiltä n. 5 min ennen kunkin ensimmäisen kilpailijan lähtöä (ladulta tulee olla poissa tuohon mennessä).

Mikäli aikatauluun tulee kilpailupäivänä muutoksia niistä tiedotetaan kenttäkuulutuksin sekä WhatsApp kanavan kautta.

Lähtölistat ja tulokset

Lähtöluettelot ovat nähtävissä alla olevista linkeistä sekä kilpailukeskuksen virallisella ilmoitustaululla kilpailupäivänä klo. 09.30 alkaen.

Tulokset toimitetaan sarjan valmistuttua kilpailun viralliselle ilmoitustaululle.

Lähtölistat

Erätulokset

Finaalitulokset

Palkinnot:

Palkinnot jaetaan kahdessa erässä kilpailutulosten virallistamisen jälkeen. Aikataulut tarkennetaan osallistujamäärän selvittyä.

 • 1. palkintojenjako 10-14 v sarjat heti tulosten valmistuttua n. klo. 14.05
 • 2. palkintojenjako 18 v ja vanhemmat sarjat heti tulosten valmistuttua n. klo. 14.5

Palkintojenjakoaikoihin vaikuttavat mahdolliset vastalauseet. Tarkemmat palkintojenjakoajat ja mahdolliset muutokset ilmoitetaan kilpailukeskuksessa kuulutuksin sekä WhatsApp tiedotuksella.

Sarjoissa 10-14v palkitaan 6 parasta mitalein ja pienin tuotepalkinnoin.

Sarjoissa 16v ja vanhemmat palkitaan 3 parasta tavara- & tuotepalkinnoin.

Palkintoja ei lähetetä.

Pysäköinti:

Hakkarin alueella on rajallinen määrä pysäköintipaikkoja samanaikaisten muiden tapahtumien vuoksi. Tämän takia kannattaa mahdollisuuksien mukaan yhdistellä kuljetuksia.

Alueella on pysäköinninohjaus.

Jäähallilla pysäköidään yu-kentän puoleisille paikoille. Ei jäähallin edustalle! Pysäköintialueina käytetään lisäksi yu-kentän, Hakkarin koulun sekä liikuntahallin pysäköintialueita.

Pukuhuoneet ja WC:

Pukuhuoneet, WC:t ja peseytymistilat sijaitsevat yleisurheilukentän huoltorakennuksessa. Lisäksi kilpailutoimiston vieressä on käytettävissä kaksi luokkahuonetta pukutiloina.

Voitelutilat:

Kilpailukeskuksessa ei ole lämmintä voitelutilaa. Mahdollisia voitelutelttoja ei saa pystyttää pysäköintialueille. Voiteluteltoille on tilaa hiekkakentän eteläpään alueella. Voiteluun voi käyttää myös yu-kentän katsomoa.

Turvallisuus ja ensiapu:

Kilpailua varten on laadittu kirjallinen pelastussuunnitelma. Ilmoitukset onnettomuuksista ja ensiapuryhmä on saatavissa paikalle soittamalla turvallisuuspäällikkö Jarkko Keinäselle 050 356 4563.

Mahdolliset loukkaantumiset: Järjestäjä on varautunut evakuoimaan loukkaantuneen mönkijällä/moottorikelkalla. Lisäksi ensiavussa tukeudutaan tarvittaessa yleiseen terveydenhoitoon ja hätänumeroon 112.

Koronaohjeistuksessa noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Kilpailuun saa osallistua vain terveenä ja täysin oireettomana. Kilpailualueelle ei saa tulla oireisena. Vältetään jonottamista ja pyritään säilyttämään turvavälit. Pirkanmaalla on maskisuositus yli 12-vuotialle sisätiloissa sekä ulkona tilanteissa joissa turvavälejä ei pystytä säilyttämään.

Kisakahvio ja kilpailijoiden mehutarjoilu:

Kilpailijat saavat lämmintä mehua kilpailusuorituksensa jälkeen kilpailunumeroa vastaan. Mehupiste on ns. sinisen kopin läheisyydessä. Mehupisteellä on myytävänä grillimakkaraa, kahvia jne. Maksaminen onnistuu käteisellä ja MobilePayllä. Järjestäjä suosittelee MobilePayn käyttämistä.