LeKi-hiihdon aikuisurheilu
27.8.2017 15:13 Uutiset / Aikuisurheilu

LeKi-hiihdon aikuisurheilu

Aikuisliikunnan tehtävä:

Edistää terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävää laaja alaista

harrastus,koulutus ja kilpailutoimintaa jokaiselle omalla

tasollaan…..Ja tätähän on juuri HIIHTO mitä suurimmassa määrin.

  • Lempäälän Kisan riveissä voit harrastaa aikuishiihtoliikuntaa kaikilla tasoilla; omaksi iloksi seura-, piiri- ja SM- tasoon ja miksei olympiatasoonkin asti. Myös muissa lajeissa seuramme hiihtäjiä on nähty PM kisoissa, sekä MM kisoissa mitaleilla pyöräily, hiihtosuunnistus ja juoksulajeissa.
  • Liikuntaa voit siis jatkaa terveyden salliessa kaikilla kilpailutasolla ikämittariin katsomatta. Nykyisin lääkärit sanovat tavoitteellisen liikunnan olevan jopa erittäin suositeltavaa, koska yleisesti työmme muuttuu yhä staattisemmaksi paikallaan oloksi tietokoneiden äärellä, eräänlainen maratonhan tämä elämäkin on.
  • Aikuisurheiluliitto kokoaa kaikille aikuisikäryhmille nämä toiminnat Suomessa piiriinsä ja järjestää ikäryhmittäin hiihdossa SM kisoja eri lajeissa 5 vuoden välein alkaen ikäryhmästä 30. Myös Hiihtoliitto järjestää hiihdossa omat SM- kisansa, mutta kv. kisat on organisoitu Aikuisurheiluliiton piiriin.
  • Leki on aikuisurheiluliiton jäsen ja seurassamme toimii kymmeniä SM tasoisia aikuisurheilijoita. He myös toimivat tärkeänä seuratoiminnan tukipilareina mm. silloin kun tarvitaan talkoo, tai muuta seuratyötä, oman kilpailutoimintansa ohella. Heitä nähdään myös seurapuku päällä moninaisissa kuntoilutapahtumissa kuten Finlandia ja Pirkanhiihto aina Lapponia hiihtoa myöten.
  • Aikuisliikuntaa tukemaan on seuramme järjestänyt hiihdossa aikuisille suunnattuja edullisia hiihtokouluja, joissa saa vinkkejä sekä edistyneimmät, että aloittelevat hiihdosta kiinnostuneet aikuiset.
  • Seuran jäsenet kokoavat itsenäisesti myös joukkueita eri kilpailuihin.
  • Nykyajan hiihdossa on välineiden merkitys tullut yhä tärkeämmäksi tietotaidon ja voitelun ymmärryksen laajenemisen myötä. Seuran jäsenet auttavat toisiaan väline- ja voitelutietouden jatkuvassa ylläpitämisessä. Luistavin suksin matkanteko maittaa olit sitten harjoittelemassa, kuntohiihtotapahtumissa tai kilpailemassa.
  • Mikäli olet kiinnostunut liity Lekin laajenevaan aikuisurheiluporukkaan ilmoittautumalla netissä seuran jäseneksi. Jos tarvitset ohjeita, ota yhteys seuran Aikuisurheilun yhdysmieheen Veikko Kuumola puh. 040-5491705 tai veikko.kuumola@kolumbus.fi   
Lisää uutisia
Hiihto
Kategoriat