”Leijonat” kiittelivät ladusta
16.9.2017 11:35 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LC Lempäälä / Kanavan puheenjohtaja Olli Liuksia ojensi hiihtojaoston vetäjille Esa Virtaselle ja Pekka Lampénille pöytästandardin kiitokseksi yhteistyösä.

”Leijonat” kiittelivät ladusta

LC Lempäälä / Kanava kävi kiittelemässä Kisan hiihtoa viime talven tykkilumiladusta. Kiitos osui myös latua urakoineisiin konemiehiin, joista osa oli ehtinyt liikuntahallin kahvioon.

Lionsklubin puheenjohtaja Olli Liuksia ojensi pöytästandardin tykkilumiladun ”isälle” Esa Virtaselle ja kaikille latua laittaneille. Hienon standardin jalustan hopealaatassa lukee: ”Yhteistyöstä kiittäen 2017”. Liuksia lupasi myös rahallista tukea, jotta LeKi hiihto kykenee tekemään purun alle säilötystä lumesta taas laatuisan alkutalven ladun ja pitämään se kunnossa.

Leijonat olivat panneet merkille LeKi hiihdon ponnistukset hiihto-olojen eteen Hakkarissa jo vuosien ajan.

Erityisaiheeksi Lionsklubin kiitoksiin sen puheenjohtaja Liuksia nosti viime talven nappulahiihdot Hakkarin urheilukentällä:

” Ellei LeKi hiihto olisi tehnyt kentälle tykkilumesta latuja, niin lapsiperheitten hiihtotapahtumaa ei olisi voitu järjestää ja 40 vuoden perinne olisi katkennut. Lähes 300 lapsen hiihto oheisohjelmineen veti taas kentälle noin 1 000 ihmistä. Tapahtuma on pyörinyt saman harjoitellun, tilaa ja sosiaalitiloja vaativan kaavan mukaan vuosikaudet nimenomaan urheilukentällä. Seuraava kerta on 11.2.2018.”

Leijonia” kiitellessään Esa Virtanen arveli, että LeKi hiihto on ansainnut tämän kannustuksen:

”Meidän esimerkkiämme seuraillen lähistöllä toimii neljä säilölumesta tehtyä hiihtolatua. Kaksi niistä on kokonaan kaupungin ylläpitämiä, yksi erittäin paljon yhteiskunnan tukema, meillä Hakkarissa mennään nyt ensi kerran ilman kunnallista tukea. Kansan karttuisa käsi onneksi auttaa urheiluseuraa.”


Tykkilumilatu tehdään!

Kausikorttien myynti sekä lahjoitukset järjestöiltä ja yksityisiltä ovat tuottaneet syksyn mittaan riittävästi, jotta Hakkarin jo perinteinen tykkilumilatu voidaan nytkin tehdä. Vähimmäistavoite oli 10 000 euroa. Syyskuun puolivälissä on rahaa on jo sen verran ylikin, että myös ladun päivittäinen huolto ja tarvittavat paikkaukset jäähallin hileellä pystytään hoitamaan.

Lumivaraston levitys laduksi edellyttää ainakin kahta peräkkäistä pakkasvuorokautta. Yhdeksänä edellisenä vuonna latu on tehty marraskuussa, ja niin varmaan nytkin. La 2.12. järjestetään kansallisina Kiilto -tykkilumihiihdot.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Kesäkuu   »
Kategoriat