Nurmi ja Alatalo kunnostautuivat Vöyrin cup-hiihdoissa
23.1.2018 17:00 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Nurmi ja Alatalo kunnostautuivat Vöyrin cup-hiihdoissa

LeKi:n Leena Nurmi ja Sanni Alatalo kunnosstautuivat viikonvaihteessa Vöyrillä Suomen cupin hiihdoissa. Leena voitti lauantaina 3x5 kilometrin viestin avausosuuden ja Sanni tuli kakkososuudeltaan vaihtoon toisena. Sununtain 20 kilometrin perinteisellä Leena oli kolmas ja Sanni 10.

Viestisssä Kisa läheti niin sanotusti kova pää edellä: Leena aloitti, Sanni jatkoi ja Eeva Nurmi lopetti. Tarkoitus oli petata hengitysvaivojen kiusaamalle Eevalle riittävä etumatka mitalisijoja ajatellen. Leena tuli vaihtoon reilussa johdossa, Sanni toiseen vaihtoon kakkosena. Kostea ja viimainen kylmyys kuitenkin myrkytti Eevan osuuden pari viimeistä kilometriä, ja Kisa taipui kuudenneksi. Maaliin hiihti 18 joukkuetta.

Miesten viestissä LeKi:n leveän ikähaitarin kolmikko Jani Keto, Eetu Tolvanen, Esa Seppä oli 18. Se oli kuitenkin paras hämäissijoitus, sillä Seppä ohitti Valkeakosken Hakan ankkuriosuudella. Loppuun hiihtäneitä oli 20.

20 kilometrin jälkipuoliskoa vietiin viiden hiihtäjän vöimin. Leena Nurmi jäi tai jättäytyi aina hieman radan korkeimmalle kohdalle kivuttaessa, mutta laski sitten muut kiinni. Television kommentaattori kehui Leenaa viisaasta hiihdosta, mutta hän itse tuumi sinnitelleensä vaikeasti jojon perässä.

Stadionille laskettaessa hän kehitti sprintterikirin häviten hopeasijan vain puolen monon mitalla. Pari metriä pitempi matka olisi kirkastanut pronssin hopeaksi. Voitto oli kolmen sekunnin päässä. Maaliin hiihti 36 kilpailijaa.

Sanni Alatalo oli tyytyväinen sijoitukseensa 10., mutta kaipasi hiihtoon tunnetta ja taistelumieltä. "Kylmä hillitsi laittaen hengityksen ja lihakset tiukille. Laskut vuorelta tulivat mittarin mukaan 55 kilometrin tuntivauhdilla, joten viima jäykisti", kertoi Sanni kilpailun jälkeen. Sannin, 20, päätavoite on nuorten SM -hiihdot maaliskuussa Tampereella. Sitä ennen on kansallisia kilpailuja, esimerkiksi Hakkarissa 10. helmikuuta.

Leena venytti huiman kirinsä päätteeksi mallikkaasti, mutta hävisi hopean Kainuun Hiihtosuran Heini Hokkaselle. (Kuva Yle Areenasta)

-Antero

   
Lisää uutisia
Hiihto
Kategoriat