Viiriä liehuteltiin HS - ja pm -kisoissa
HiihtoJulkaistu: 19.02.2018 00.00

Hämeen HS - ja piirinmestaruuskilpailuissa 17.-18.2. Valkeakoskella ja Tammelassa olivat ladut ja kelit kohdillaan. Osallistumäärä sensijaan oli vaatimaton. Liekö talviolympialaisten seuranta verottanut?

Valkeakoskella hiihdettiin lauantaina perinteisellä henkilökohtaiset matkat. LeKi:stä oli yleisessä sarjassa kaksi edustajaa. Sanni Alatalo voitti reilusti vitosensa ja Valtteri Niskanen oli kolmas kympillä.

Pm -hiihtojen lekiläinen nimi oli 18 -vuotiaissa kisaava Eetu Tolvanen: toinen Valkeakosken perinteisellä kympillä ja Tammelassa 12 kilometrin vapaalla vaivaiset kuusi sekunttia mestaruudesta. Myös sarjan M45 Mika Tahvanainen saalisti esimerkillisesti mitalit sekä Valkeakoskelta että Tammelasta. Tytär Veera luisteli Tammelassa sarjan 18 kolmoseksi.

HS -ikäisistä ylsivät Valkeakoskella pronssille 14 -sarjan Hetta Niemelä ja vuotta vanhemmissa Atte Urvanta. Samuli Jalonen oli neljäs. T13:ssa hiihtivät EllaNoora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja Helmi Hujanen sijoille 3-4-6.

HS -viesteihin Tammelassa LeKi:stä osallistui 8 - 14 -vuotiaiden sarjoissa kahdeksan joukkuetta. Ilmoitettu oli yhdeksän, mutta 16 -vuotiaiden kova joukkue kaatui sairauteen - myös varahiihtäjä sairastui. Neljä joukkuetta sentään ylsi mitalisijoitukseen.