LeKi taas SHL:n seuraluokittelun 7. ja hiihdon Tähtiseuraksi
5.5.2018 18:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LeKi taas SHL:n seuraluokittelun 7. ja hiihdon Tähtiseuraksi

Yleisseura Lempäälän Kisa oli päättyneenä kautena maastohiihdossa 7:ksi paras Hiihtoliiton seura. Kaikki edelle päässeet ovat hiihdon erikoisseuroja kärkenä Espoo, Oulu, Jyväskylä, Vantaa, Lahti ja Ounasvaara. ”Sarjataulukko” julkistettiin liiton neuvottelupäivillä Jyväskylässä.28.4.

LeKi on ankkuroinut itsensä maan eturivin hiihtoseurojen rintamaan. Edelliskauden sijoitus oli samoin 7, sitä edellisenä 8.

Hiihtoliiton monipuolisen ja tarkan pistejärjestelmän mukaisesti 20 parasta ovat maastohiihdon valioseuroja. Hämeestä ylsivät valioseuraksi myös Hämeenlinnan Hiihtoseura (16.) ja Valkeakosken Haka (20.). Pisteille pääsi 331 seuraa.

Pisteistä puolet on mahdollista saada nuorisotoiminnan eri alueilta, esimerkiksi hiihtokoululaisten, skipassien sekä koulutettujen ohjaajien ja valmentajien määrästä. Toinen puolisko voi koostua puoliksi huippu-urheilusta ja harrasteliikunnasta. Huippu-urheilupisteitä kertyy mm. SM -hiihtoihin osallistumisista ja menestyksestä, kilpailulisenssien määrästä sekä kansallisten kilpailujen järjestämisestä.

Kansainvälinen kilpailutoiminta ei sen sijaan kasvata seuranpistemäärää. Esimerkiksi piirikunnalliset hiihdot ja veteraanien SM -kilpailut luetaan harrasteliikuntaan, vaikka molemmissa kilpaillaan usein tasokkaasti.

LeKi:n 336 pisteestä 150 kertyi nuorisotoiminnasta, huippu-urheilusta 118 ja harrastamisesta 69. LeKin nuorisotoiminnan pistesijoitus oli 18., huippu-urheilun 12. ja harrastehiihdon 6. Nämä kohtalaiset sijoitukset eri ”viestiosuuksilla” toivat LeKi:lle loistosijoituksen 7.

Seuratoimintaan laatua

Jyväskylän neuvottelupäivillä Olympiakomitea ojensi LeKi:lle hiihdolle maastohiihdon Tähtiseura -merkin ensimmäisenä Hämeessä.

Lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi laatuohjelma on laadittu tukemaan ja parantamaan monella tavoin urheiluseurojen toimintaa. Se edellyttää seuran hiihtoväeltä koulutusta, avoimuutta ja raportointia.

Aluksi Tähtiseura koskee lasten ja nuorten toimintaa sekä harrasteurheilua, mutta ensi vuoden alusta pitäen voidaan ”tähdittää” myös huippu-urheilua.

Tähtiseura korvaa päättyneen Sinettiseura -toiminnan. LeKi:n hiihto ja 13 muuta seuraa pääsivät ”tähdiksi” kahden edelliskauden ansioilla. Uusia Tähtiseuroja maastohiihtoon nimetään mahdollisesti ensi vuonna.

Antero Korhonen

Linkki tuloksiin: http://www.hiihtoliitto.fi/seuratoiminta2/seuraluo...   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat