Aikku jysäytti uutisen hiihdon teatterissa: aloittaa Salppurin pääsihteerinä
29.7.2018 20:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Aikku jysäytti uutisen hiihdon teatterissa: aloittaa Salppurin pääsihteerinä

Aino - Kaisa Saarinen aloittaa Salpausselän hiihtojen pääsihteerinä elokuun alussa. Tehtävä on tietenkin ympärivuotinen. Samalla lekiläinen toimii ensi talvena nuorten MM -kisojen pääsihteerinä. Aikku sai tiedon valinnastaan viime perjantaina. Samana iltana hän kertoi iloisen uutisen lekiläisten teatterinäytöksen 220 -päiselle yleisölle Hakkarissa.

Lempäälän Nuorisoseuran näyelmä ”Mielensäpahoittajan Suomi” oli loppuun myyty. Katsomossa oli paljon hiihdon ystäviä, joten hiihtoon liittyvät näytelmäkohdat osuivat otolliseen maaperään.

Näytöksen alkuun oli varattu reilu vartti edustushiihtäjien haastatteluun. Töiden ja lomakuvioiden keskeltä paikalle ehtivät Aikun lisäksi Sanni Alatalo ja Esa Seppä. Haastattajana toimi heitä ja muita huippuja manageroiva Esa Virtanen. "1. elokuuta alkava Salppurin pääsihteeriys avaa uuden ja mielenkiintoisen lehden elämässäni", hykerteli Aikku. Kiljahdus ja ponkaisu ilmaan vahvisti sanotun.

Sanni vietti kaksi edellistalvea Vuokatin urheilulukiossa nauttien koulun tarjoamasta valmennuksesta ja hyvistä hiihto-oloista. Ylioppilastodistuksen haku kotikunnan Ylöjärven lukiosta oli kohokohta, mutta hiihdon kannalta se tiesi ainakin epävarmuutta. "Koska en ole aivan maan terävässä kärjessä niin Hiihtoliitolta ei tule leiritystä tai muuta tukea. Olen toki harjoitellut kesän, mutta myöskin opiskellut tähtäimenä päästä varsinaisen opiskelun alkuun tammikuussa. Kilpahiihtoa joka tapauksessa jatkan", kertoi Sanni.

Kunnossa Sanni on. Hän pääsi lähtemään teatterista iltakymmeneltä kotimatkallle ja oli lauantaiaamuna Pälkäneellä triathlonin lähtöviivalla. Lähti ”retkeilymielellä”mutta yllätti itsensä sijoittumalla naisista toiseksi.

Esallakin oli mukavaa kerrottavaa: "Työantaja suostui keväällä siirtämään mnut säännölliseen päivätyöhön. Enää ei tarvitse raahautua aamuneljäksi työmaalle, joten pystyn harjoittelemaan, kilpailemaan ja palautumaan paremmin. Josko suksi liikahtaisi ensi talvena paemmin kuin viime talvina…"

Esa hiihti 1990 -luvulla nuorissa SM -hopeaa samoissa kisoissa Aikun kanssa. .Erinäisistä syistä johtuen meikäläisen ura ei johtanut semmoiseen loistoon kuin Aikun, mutta hiihtovietti on säilynyt työn ja perheen ehdoin. Urheilussa pitää olla iloa, vaikka se ei aina kolmen tunnin treenissä tai 50 kilometrin kilpailun loppumatkalla ilolta tuntuisikaan…"

Esan suhtautumista urheiluun ja itseensä kuvaa hänen jo kymmenisen vuotta pitämänsä nettiblogi ”Hassu Hiihtäjä”.

Haastatteluun mahtui pari yleisökysymystäkin. Kansanedustaja sekä Vammalan lentopallon ja Lentopalloliiton voimamies Arto Satonen kysäisi hiihtäjilta ajatuksia, miten valtio, kunnat ja seurat voisivat nykyistä paremmin tukea nuorten etenemistä kohti huippua. Viisasten kiveä ei heti löytynyt.

LeKi:n sporttinen Sari Seppälä pyysi hiihtäjiltä kolme neuvoa, miten saada juniorit kehittymään liikunnassa ja urheilussa. Aikku ehti vastata ensin: "Liiku, liiku, liiku. Ja neljänneksi: vähemmän istumista!"

Näytelmän lopuksi Aikku, Sanni ja Esa yllättivät teatterilaiset jakamalla kullekin tuohiruusut, jotka oli taituroinut Kisassa aikoinaan hiihtänyt Timo Iisakkila.

AK


Aikku kertoo näytöksen alla ilouutista eli valintaansa Salppurin ympärivuotiseksi pääsihteeriksi.


Teatteriväki kuuntelee kiinnostuneena, mitä uutta ja tulevaa kuuluu seuran kärkihiihtäjille. Vasemmalta haastattelija Esa V., Sanni, Aikku ja Esa S.


Ruusujen jakajat keskittyivät tehtäväänsä, vas. Sanni, Esa ja Aikku, keskellä kukkamestari Timo Iisakkila.


Esa hoiti hallitusti osuutensa ruutupaitaisten mielensäpahoittajien kukittajana.


Myös hiihtkoulun maskotti Lumi oli teatterissa.


   
Lisää uutisia
Hiihto
Kategoriat