Nuorimmatkin kisameiningilllä
HiihtoJulkaistu: 10.12.2018 00.00

LeKi:n nuoremmatkin hiihtäjät ovat jo totutelleet talven kilpahiihtoihin. Syytä onkin osallistua myös siksi, että vain sitä kautta voi tulla valituksi myöhemmin seuran viestijoukkueisiin. Ja omaa kehitystään hiihtäjänä on hyvä mitata myös kilpailuissa.

Valkeakosken perinteisellä käydyisssä Ensilumen hiihdoissa 8.12. tuli saaliiksi useita palkintosijoja.

Kymppivuotiaissa Aada Ylilehto voitti. Poikien kilpailussa Joonas Kolehmainen oli ykkönen, Joona Kivistö kakkonen. Myös sarjassa N12 lekiläiset hiihtivät kaksoivoiton: Lotta Tolvanen voitti ja Emilia Ylilehto hyvä kakkonen. Aapeli Karislahti oli toinen M12:ssa.

Valtteri Niskanen aloitti kilpakautensa Valkeakoskella ollen 5. miesten sarjan kympillä. M20:n Eetu Tolvanen on ehtinyt hiihtää jo muutaman kisan. Nyt hän oli 3. hieman Valtteria hitaampana.

Kainuun Hiihtoseuran yhteislähtö -kisoissa Vuokatissa oli mukana kaksi lekiläistä. Oona Kettunen oli 9 kilometrin perinteisen kisan 5. Osallistujia oli 14. N14:n Ella Noora Haapalehto osallistui Hiihtoliiton yläkoululeiritykseen, johon sopi hyvin myös kova kilpailu.

Lähtöpaikka-arvonta tyrkkäsi Ella Nooran koko monikymmenpäisen joukon viimeiseen riviin yksinään. Sieltä hän kuitenkin heti paukun jälkeen onnistui hilautumaan kärkijoukkoon ja oli maalissa ikäluokkansa ykkönen. Taakse jäi vanhempiakin hiihtäjiä. Hyvää oppia yhteislähtökisoihin!

Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Lempääläläinen Hilla Niemelä voitti 18 -sarjan.