Kova myräkkä vaikeutti hiihtokisoja Hakkarissa
7.2.2019 17:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kova myräkkä vaikeutti hiihtokisoja Hakkarissa

Sunnuntaina 3.2. vietettiin Hakkarin hiihtokisoissa todellista talviurheilun juhlaa alle 16 -vuotiaitten Krista Cupin ja kansallisten Ideasport hiihtojen merkeissä. Hiihtäjien, kannustajien, huoltajien ja yli kahdenkymmenen järjestäjän mielestä vähempikin juhlavuus olisi riittänyt. Sankka lumisade ja kova tuuli pisti kaikki koneistot koville.

- Viikko sitten piti nämä kilpailut kovan pakkasen takia siirtää ja nyt on sitten tämmöinen myräkkä, tuumittiin Hakkarissa isolla joukolla. Vähiten tuumivat kilpailijat itse keskittyen omaan hiihtoonsa.

Onneksi perinteisen ladut olivat hämeenlinnalaisten teknisten valvojienkin mielestä hyväkuntoisia joskin pehmeitä. 185 hiihtäjän kieppuminen melko pienellä alueella esti lumen kerääntymisen ladulle. Isoja pitovaikeuksia ei ollut, mutta uusi lumi vei luistoa.

Tosi hyviä

Ladulla oli parikymmentä LeKi:n omaa hiihtäjää. Juniorisarjoissa oli muutama tosihyväsijoitus ajatellen talven tuleviakin kisoja. M16 -sarjan vitosella Atte Urvantahiihti komeasti toiseksi. Samuli Jalonen oli 7. ja Juho Keskinen 8. Poikia oli täysi tusina.

14 -vuotiaitten tyttöjen sarjaan osallistui 21 hiihtäjää. LeKi:n Ella Noora Haapalehto hiihti hienosti toiseksi ja talven edetessä tasoaan nostanut Oona Kaikkonen neloseksi. Neljän kärki oli tasainen.

”Kymppisakkiin”

Nuorempien sarjoissa oman seuran hiihtäjistä moni ylsi perinteiseen ”kymppisakkiin”.

M14:ssä Otso Luodeslampi oli 14. ”Kakstoistasissa” Lotta Tolvanen oli 6., Emilia Ylilehto 9. ja Oliver Kaikkonen 3. Kymppisarjassa Aada Ylilehto oli 2., Joonas Kolehnainen voitti ja Joona Kivistö oli toinen. Poikien ero kahden kilometrin matkalla oli vain pari sekunttia, kolmonen jäi reilusti. Kasivuotiaitten kilometrillä Aino Väätäinen oli 5. ja vasta viisivuotias Iida Kaikkonen 8.

Imatran SM -kilpailut näkyivät vanhempien sarjojen vähäisenä osallistumisena. Omista Sanni Alatalo ehti Imatralta Hakkariin ja voitti ylivoimaisesti naisten vitosen. Lauantain ja perjantain erinomaiset hiihdot eivät kuulemma painaneet yhtään kintereissä.

M40:n Esa Seppä voitti perushiihdolla sarjansa kympin. Hän kuten ei myöskään M20:n Eetu Tolvanen eivät olleet Imatralla. Flunssainen Eetu oli vielä lauantai-iltana”arponut” lähtemistään kilpailuun. Kolmas sija ja ero kärkeen ei vastannut talven tasoa.

AK

Juryt Hämeenlinnasta,Jyrki Nurmiinen (vas.) ja kilpailuun osallistunutkin Ari-Pekka Lassila

Lähtöalueella oli säpinää

Katri Saavalainen Sysmän Sisusta osallistui myös Hopeasompiin Hakkarissa toissatalvena


LeKin Samuli Jalonen (M16) oli tovin maaliin saavuttuaan polvillaan, sitten jo tolpillaan ja pian vetämässä lämmintä ylle perheen ympäroimänä

Toiseksi M16:ss hiihtänyt Atte Urvanta veti hetken henkeä maalissa

Myös 16 -sarjalainen Juho Keskinen hiihti hyvin, nyt jo 7.

Sanni Alatalo yritti huoltajaisänsä Petrin kanssa torjua vilua ennen starttia

Sanni starttasi vitoselle siivet selässä

Aimo Virkki ja Hannu Niemelä kypsyttivät kisamakkaroita.

Esa Seppä hiihti m40:n voittajaksi juryn valvoessa


Latuvahdit kannustivat kilpailijoita

Palkinnot jakoi kilpailun johtaja Pekka Lampén, vuorossa M18:n Jukka Vähävihu (vas.), Valtteri Heinimaa ja Lauri Vähävihu.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat