Hopeasompafinaaleista, KLL:stä ja Vuokatista paljon hyviä hiihtoja
18.3.2019 12:00 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Hopeasompafinaaleista, KLL:stä ja Vuokatista paljon hyviä hiihtoja

Vaihtelevat keliolot eivätkä ylös-alas mutkailevat ladut lannistaneet 8.-10.3. LeKi:n Hopeasompafinalisteja Hollolassa. Yhtään mitalia ei tullut, mutta paljon hyviä suorituksia.

Lähimmäksi mitalia pääsi Ella Noora Haapalehto, joka oli neljäs sarjan N14 sprintissä. Oona Kaikkonen kiiti myös hyvin – 15. Sarjassa oli 125 osallistujaa.

N16 sarjan Hetta Niemeläkin suksi hyvin ollen 30. yli sadan neidon joukossa.

LeKi:n pojat eivät yltäneet ihan yhtä hyville sijoille. Parasta oli Atte Urvannan 44. sija 16 -vuotiaissa. Rata oli sprinttimäisesti vain noin kilometri, joten kilpailu oli taistelua sekunnin osista.

Vapaan hiihtotavan henkilökohtaisilla matkoilla lekiläisittäin parasta oli Ella Nooran 6. sija. Oonakin hiihti hienosti sijalle 20. Vuotta vanhempien sarjassa Hettan sijoitus oli 28. ja Viveka Kuivalahden 48. Henkilökohtaisten matkojen sarjajako on vuosi kerrallaan, sprinteissä ja viesteissä on kahden vuoden sarjajako.

13 -vuotiaissa Antti Urvanta ja Otso Luodeslampi kävivät taas tasaväkisen kisan.Antti oli 33. ja Otso 36. Roope Niskanen yllätti 15 -vuotiaiden vitosella itsensä ja muut luistelemalla sijalle 19. Terveyshaitta on rajoittanut tuntuvasti kisailua tänä talvena. Toipilaan Juho Keskisen sijoitus oli 39.

M16:n ”kasilla” Atte Urvanta oli myös 39. Sijoitus ei tyydyttänyt nuorukaista, koska hän hävisi nyt kärkijoukkoon sijoittuneille, joiden kanssa on hiihdellyt talven mittaan tasoihin tai hävinnyt vain vähän. Jonkin ruuansulatushäiriön takia poika tuli maaliin yökötellen, ja sama vaiva jatkui sunnuntain viestissä. Samuli Jalonen oli 45.

Viestissä 16 -vuotiaitten kolmikko Atte, Samuli ja Roope oli 16. Samuli oli osuutensa 10:ksi nopein. 14 -vuotiaissa LeKi:n kolmikko Otso, Antti ja ankkurinaan Oliver Kaikkonen oli 26. Tyttöjen 16 -sarjassa Hetta, Ella Noora, Oona ottivat kympin arvoisesti sijan 10.Toissatalvena sama kolmikko oli Hakkarin finaaleissa sarjansa kolmonen.

Kaikissa viesteissä kilpaili kymmeniä joukkueita, joten Hollolan paikoin kapeat latureitit ruuhkautuivat alkuvaiheissa. LeKi:n tyttöjoukkue joutui lähtemään takarivistä. Hettalla oli suuria vaikeuksia nousta kohti kärkeä, ja säpinää oli vielä Ella Noorankin kakkososuudella.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Viikkoa myöhemmin Kemissä Koululiikuntaliiton (KLL) mestaruuskilpailuissa kilpaili viisi lekiläistä. Niissä kisoissa ei edusteta seuroja vaan kouluja ja kuntia. KLL -kisat ovat jokseenkin saman tasoiset kuin HS -finaalit. Osallistujia oli 500, ”Hoppareissa” 700.

Ella Noora hiihti 14 vuotiaissa hienosti: lauantaina perinteisellä neljänneksi, sunnuntaina vapaan takaa-ajokisassa hän nousi toiseksi. Tasaisten hiihtojen päätteeksi Oona sijoittui komeasti 13:ksi. Osallistujia sarjassa oli toistasataa. LeKi tytöistä ylsi palkinnoille myös N12:n Emilia Yli-Lehto ollen 11.

Atte ja Juho paransivat viikon takaisista HS -finaaleista: Atte 16 -vuotiaissa takaa-ajon jälkeen 29. ja Juho 16.Molemmat nostivat sijoitustaan kahdella takaa-ajossa.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Lekin naiset putsasivat palkintopöytää Vuokatti -hiihdossa 16.3.Oona Kettunen voitti 50 kilometriä ja Eeva Nurmi oli toinen. 30 kilometriä voitti Leena Nurmi. Molemmat matkat kisattiin perinteisellä. Ladulla oli vuoroinkuivaa ja kosteaa lunta,tuulen tuomaa ja liippalatuakin. Voitelijana ahertanut Jussi Nurmi: ”huonoin mahdollinen keli pitkän matkan hiihtoon”

AK


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat