LeKi-junnujen kauden 2018-2019 yhteenveto
9.4.2019 9:44 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LeKi-junnujen kauden 2018-2019 yhteenveto

Junior Ski Teamin ja Mini Ski Teamin päätöstilaisuutta vietettiin Kauppi Sport Centerissä maanantaina 1.4.2019. Samalla päättyi kauden 2018-2019 harjoitukset ja nuoret hiihtäjät suuntasivat lyhyelle kesälomalla. Usealla tämä loma tarkoittaa kesälajeihin siirtymistä, sillä nykyaikaista hiihtoa monipuolisuus palvelee yhä enemmän ja tästä syystä usean lajin harrastamista pyritään painottamaan mahdollisimman pitkään.

Kausi 2018-2019 oli monessa mielessä menestyksekäs junnuhiihdolle. Hämeen hiihdon KristaCup, jonka kummina toimii Krista Pärmäkoski, keräsi jälleen hyvän osanoton, niin LeKiläisten kuin muidenkin hämeen hiihtäjien osalta. KristaCup, joka koostuu kuudesta osakilpailusta, eri seurojen järjestämänä pitkin talvea on selvästi nostanut sekä kilpailuiden tasoa, että muutenkin hiihdon profiilia hämeessä.

LeKi-junnut pärjäsivät Cupissa mainiosti ja oli Cuppiin osallistuneiden kilpailijoiden määrän osalta LeKi ylsi kakkospaikalle. Kaiken kaikkiaan 26 LeKiläistä osallistui Cuppiin. Kolmen joukkoon LeKiläisistä Cupissa sijoittuivat Aada Ylilehto, Ella Noora Haapalehto, Joonas Kolehmainen, Aapeli Karislahti, Juho Keskinen ja Atte Urvanta. Lisäksi palkinnoille kuuden joukkoon hiihtivät Emilia Ylilehto, Oona Kaikkonen, Hetta Niemelä, Aleksi Kivisto, Joona Kivistö, Oliver Kaikkonen ja Samuli Jalonen.

KristaCupin-palkintojenjako pidetään 2.5.2019 Lempäälän Kisa yleisurheilun järjestämien maastojuoksukilpailuiden yhteydessä Hakkarissa. Palkintoja jakamassa tietysti Cupin kummi, arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski. Tapahtumaa kannattaa siis tulla ehdottomasti seuraamaan. Linkki tapahtuman tiedotteeseen löytyy alta:

https://www.hameenhiihto.fi/kristacup/palkintojenj...


Piirinmestaruuksista hiihdettiin talvella vapaalla niin sprinttien kuin ”distanssi” matkojen osalta. LeKi-junnut saalistivat sprinteissä 5 mitalia ja ”distanssi” matkoilla 6 mitalia. Piirinmestaruusviesteissä 7 LeKin junnujoukkuetta suksi kolmen parhaan joukkoon.

Tulokset löytyvät oheisten linkkien takaa:

https://www.ylojarvenryhti.fi/hiihto/kilpailut/jaguar-sprintti-2019/

http://www.hameenlinnanhiihtoseura.fi/kilpailut/kilpailut-2018-2019/16-2-2019-piirinmestaruus-ja-hs-/

http://tampereenpyrinto.fi/hiihto/hameen-viestipai...

Hopeasompa-finaaleissa syntyi hienoja sijoituksia ja samoin KLL-kisoissa näiden jälkeen. KLL kisoista mainittakoon mm. Ella Noora Haapalehdon hopea ja Oona Kaikkosen (13.) sekä Emilia Ylilehdon (11.) kärjen tuntumaan onnistuneet hiihdot. Myös muissa sarjoissa nähtiin hienoja LeKi-hiihtoja ja todettakoon, että nuorten sarjoissa pienellä aikaerolla on usein monia hiihtäjiä ja lisäksi kehitys kulkee nuorilla hiihtäjillä monesti eri tahtiin. Mainittakaan että esimerkiksi muuan Matti Heikkinen suksi vielä vuonna 1998 hopeasomman loppukilpailuiden 15-vuotiaissa sijalle 30. Sen jälkeen onkin sitten sijoitukset vaihtuneet edellä olleiden kanssa.

Tulokset löytyvät oheisten linkkien takaa:

http://resultservice.fi/tulos/sivusto/2019/hs_2019/

https://www.visaskiteam.fi/lahtolistat

Junnujen kausi 2019-2020 käynnistyy 13.5.2019. Mikäli olet kiinnostunut LeKi-junnujen toiminnasta lisätietoa löydät nettisivujen ko. ryhmien ryhmien alta.

Hyvää kesää kaikille ja erityiskiitos ohjaajille, huoltajille, talkoolaisille, kilpailuihin ilmoittajille ja yhteistyökumppaneille toiminnan mahdollistamisesta!

T: LeKi-junnut   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat