Sanni ja Esa ennätyshiihdoissa
HiihtoJulkaistu: 12.04.2019 00.00

LeKi:n edustushiihtäjät kävivät 6.-7.4. lopettelemassa kautta Ylitorniolla Suomen cupin ja SM kisojen merkeissä. Viesti oli cupin päätös, SM -sijoja ratkottiin pitkillä matkoilla. Raskas rata kierteli Ainiovaaralla, jonka laelta näkyi Tornionjoen yli Ruotsiin.

Kaksi lekiläistä teki ennätyksensä. Sanni Alatalo hiihti 30km:n vapaalla 14:ksi, mikä on hänen paras henkilökohtainen SM -sijoituksensa yleisessä sarjassa.

- Tästä on mukava aloittaa pienen löhöjakson jälkeen harjoittelu ensi talveksi, kertoi Sanni.

- Viikkoa aiemmin henkilökohtainen matka Äänekosken SM:issä kulki paljon huonommin. Sen jälkeen pidin lepoviikon irtaantuen hiihdosta kolmeksi päiväksi kokonaan. ”Kolmekymppiä” on tietysti raskas reisu, mutta en pahasti hyytynyt. Viimeinen pitkä nousukin meni rytmillä. Kannatti löysäillä viikko.

Toinen ennätyksellinen lekiläinen oli Esa Seppä. Nimellä ”Hassuhiihtäjä” blogiin riimittelevälle Esalla Ylitornion SM -50 kilometriä oli 19. peräkkäin! Sijoitus oli nyt 87. Keho ei huolinut matkan aikana energiaa. Seurakaveri Arto Hakala oli pykälää parempi ja parikymmentä sekuntia nopeampi. Veteraanisarjoissa kisaavat kaverukset nauttivat samoista juotoista, mutta eivät sattuneet näkemään toisiaan kilpailun aikana.

Eeva Nurmi oli ”kolmenkympin” 65. Leena jätti kisan väliin, mutta oli silti cupin kokonaiskisassa 14. Sannin sijoitus oli 33.

LeKi:n naiset ovat tottuneet menestymään viesteissä. Äänekoskella parisprintin SM -taistossa Sanni ja Leena hiihtivät hienosti nelosiksi ja Oonalla vahvistettuna 3x5 kilometrillä kuudensiksi. Ylitorniolla 3x5 kilometrin otatuksessa trio Leena, osuutensa kuudenneksi nopein Sanni ja väsyneen Oona Kettusen paikalla hiihtänyt Eeva sijoittui 11:ksi. Cup -viestien kokonaiskilpailussa LeKi oli 10. Naiset eivät osallistuneet kaikkiin cup -viesteihin.

Sisarukset Eeva ja Leena jatkavat kisakautta ainakin 14.4. asti osallistumalla Ylläs - Levi hiihtoon. Tämä osin Leenan nimellä ja kasvoilla markkinoitu 70 kilometrin kisa on Visma Ski Classicsin osakilpailu, johon osallistuu kovia hiihtäjiä monesta maasta. Lapissa on vappuun asti kilpailuja.