Heta Jalonen vahvistamaan LeKi:n hiihtoa
11.6.2019 22:24 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Heta Jalonen vahvistamaan LeKi:n hiihtoa

LeKin naiset hiihtävät tasokkaasti ensi talvenakin. Sitä tavoitetta vahvisti tuntuvasti Heta Jalosen liittyessään LeKiin. Seuramuutto vahvistui toukokuun lopussa, jolloin umpeutui aikuishiihtäjien ”siirtoikkuna”.

Tampereella asuva Jalonen edusti viime talvena Jämin Jännettä.

- Viestit oli pääsyy liittyä LeKin riveihin. Ovathan seuran naiset hiihtäneet lukuisia viestimitaleita sekä SM -kilpailuissa että Suomen cupissa. He harjoittelevat menestysmielellä ja tulevat käsittääkseni hyvin toimeen keskenään, kertoo Jalonen.

Leena Nurmi, Oona Kettunen, Sanni Alatalo ja Heta Jalonen panostavat hiihtoon tosissaan työskennellen vain osa-aikaisesti. Eeva Nurmi tekee töitä kokopäiväisesti antaen siten tasoitusta muille.

- Nyt Lekillä on viisi kovaa hiihtonaista, jotka harjoittelevat täysillä tavoitteena menestyminen. Viime kaudella oli vain neljä. Sairauksien takia viestijoukkueita ei saatu kaikkiin kilpailuihin, mutta ensi talvena joukkue ei kaadu yhden sairastumiseen, sanoo naisten joukkuetta manageroiva Esa Virtanen.

Viime talven SM -hiihdoissa epävireinen joukkue oli 6. joten vahvistuksen myötä on mahdollisuus sijoittua ensi talven jokaisessa cup -viestissä kuuden sakkiin. Viime talvena LeKi sijoittui Hiihtoliiton kokonaisluokittelussa 10:ksi, huippuhiihdon osa-alueella yhdeksänneksi.

27 vuotias, kasvatustiedettä yliopistossa pääaineenaan opiskellut tamperelainen Heta Jalonen on ala-asteen luokanopettaja ja opettaa isommille matematiikkaa. Töitä on ollut Tampereen kouluissa.

Hetalla on nuorten sarjoista SM -mitali. Aikuisten kisoissa on paras sijoitus 16. toissatalven 30 kilometrin vapaalta. Viime talvena oli vakaa tarkoitus parantaa sijoitusta, mutta sairastelu pilasi kilpailun vain osallistumiseksi. Heta harjoittelee noin 700 tuntia vuodessa ja osan siitä Hakkarissa.

AK


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat