Kesällä harjoiteltu ja talkoiltu
15.8.2019 10:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kesällä harjoiteltu ja talkoiltu

LeKi -hiihtäjien kevät ja kesä on sujunut urheilun kannalta paikoin liiankin lämpöisesti. Tossujen ja rullasuksien nokat on silti sojottaneet terhakkaasti kohti hiihtokautta. On pyörälty, uitu, yleisurheiltu ja pelailtu. Kaikki nämä löytyvät plussana suksen alta talvella. On myös osallistuttu Kalevan Kierrokseen, yleisurheilun SM -kisoihin, Vuokatin Aateli Raceen ja moneen muuhunkin kisaan.

On myös koottu talkoilemalla euroja, tällä kertaa aikuisten edustushiihton tukemiseen. Nurmen tanssilavan pysäköinnin ohjaus on vaatinut perjantaisin 3-4 hiihdon keltaliiviläistä klo 19-24. Kisan painonnosto on urakoinut muutaman vuoron.

Kuokkalankosken markkinoilla Kisa on näkynyt jo kymmeniä vuosia: on myyty makkaraa ja/ tai jäätelöä, huolehdittu pysäköinnin ohjauksesta ja markkinatanssien järjestyksestä. Viime vuosina on panostettu vain pysäköintiin.

Kesäteatterikin järjestettiin viime vuoden tapaan. Hiihto osti Lempäälän Nuorisoseuralta koko näytöksen tukkuhinnalla. Viisi myyjää sai kaupaksi 160 lippua. Liekö näytelmästä johtuen, mutta koko yli 200 hengen katsomoa ei viime vuoden tapaan saatu myytyä. Nuorisoseuran omin hinnoin myytynä ”välistä” kuitenkin kertyi mukavasti katetta talven kulujen osakatteeksi.

Kesäteatterin katsojat saivat tutustua ilman tv -ruutua hiihtäjiimme. Lottoruudusta tuttu valvoja Markus Välimäki avasi näytöksen ryhdikkäästi ”hyvää iltaa” ja kertoi kesätreeneistään. Naisista kuulumisensa kertoivat Oona Kettunen, Sanni Alatalo ja uusi Heta Jalonen.

Viimeisin talkoo elokuun alussa oli hukkakauran kiireinen kitkeminen lempääläisen tilan vainioilta. Seitsemän LeKi -hiihtolaista köykki kaurahalmeissa reilun viikon verran yhteensä 80 tuntia. Hukkakaura on tiettävästi Kanadasta Suomeen siemenerän mukana kulkeutunut haitallinen vieraslaji. Oikeata kauraa muistuttava hukkalaji on nyhdettävä pois tai muutoin se valtaa vähitellen pellon. Viljelijä ei voi myydä saastunutta kauraa eikä kylvää sellaista peltoonsa. Kuntien maataloussihteerit valvovat kauramaiden puhtautta.

LeKi Junior Ski Team on kokoontunut kesän aikana epäsäännöllisesti muutamia kertoja junnujen muun kesäharjoittelun lomassa. On käyty Pispalan portaissa, rullahiihtämässä jne. Syyskauden ensimmäiset harjoitukset pidettiin maanantaina 12.8 Hakkarissa. Harjoituksen veti uusi ohjaaja Laura Hongisto. Myös Mini Ski Teamin harjoitukset ovat käynnistyneet kesän jäljiltä.

- AK

LeKi Junior Ski Team harjoitteli kauden aloitustreenissä mm. liikkuvuutta uuden ohjaajan Laura Hongiston opastamana.

Leki Junior Ski Team kesällä Pispalan portaissa.

Markus Välimäki toivotti kesäteatteriyleisölle arvokkaasti ”hyvää iltaa” kuten on tehnyt kymmeniä kertoja tv:n lottoarvonnassa.


Edustushiihdon edustavat naiset Oona Kettunen (vas.), Heta Jalonen ja Sanni Alatalo kertoivat kesäkuulumisiaan taetteriyleisölle. Tentannut manageri Esa Virtanen ja yleisö kuuli, että kesätreeenit ovat sujuneet hyvin.

Sanni voitti perinteisen vitosen Suomen mestaruuden alle 23 -vuotiaissa. Latuvarren katsomo lahjoitti teatterissa muistolippiksen.

Kaurapellossa kahlailu harvoin yhdistetään hiihtourheiluun, mutta haitallisen hukkakauran kiireinen kitkeminen kartutti edustushiihdon tiliä. Vasemmalta Veikko Kuumola ja tytär Tuuli sekä Tuukka Liuha.

   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat