Oona Kettunen aateloitui Vuokatissa
4.10.2020 16:46 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Oona Kettunen aateloitui Vuokatissa

Vuokatin perinteinen Aateli Race kokosi taas hiihdon maajoukkueen, sen haastajat ja haastajiksi pyrkivät. LeKi:n värejä edustivat Oona Kettunen ja Heta Jalonen. Jos kisa olisi voitu järjestää ajallaan keskikesällä niin vaaralle olisi ollut viime kesän tapaan kiipeilemässä seuran menestyviä junioreitakin.

Ensimmäistä kertaa tähän vaativaan ”kolmiotteluun” osallistunut Oona oli lopputuloksissa hienosti 10. Prologissa eli 1,7 kilometrin työntelyssä vaaralle Hän oli 15:ksi jaksavin. 3 kilometrin juoksussa hän oli toinen. 10 kilometrin takaa-ajon jälkeen loppusijoitukseksi tuli 10. Hiihto-osuudet mentiin vapaalla.

- Nivelsidevamman ja parin muunkin jalkavaivan takia olen juossut tänä kesänä ehkä vain puolet normaalista. Hiihtämään olen pystynyt hyvin. Tämänkin kilpailun valossa olen paremmassa kunnossa kuin kahtena edelliskesänä. Kisa otti lujille, mutta seuraavana heti päivänä kulki kolmen tunnin rulltreeni kepeästi, kertoo Oona.

Toista kertaa mukana ollut Heta oli sekä vaaranousulla että juoksuosuudella tulosliuskan puolivälissä. Viimeisen osan eli 10 kilometrin hiihdon vapaalla hän jätti varovaisuuden vuoksi väliin.

- Olen syyskuun loppuun asti Vuokatin yläkoulun opettajana. On virkistävää harjoitella vaihteeksi toisenlaisissakin maisemissa. Ehtii sitten tahkota Hakkarissa ja Kaupissa.

- AK
Kuva: Heidi Lehikoinen

Oona Kettunen oli juoksuosuuden toiseksi paras ja kokonaiskilpailun 10


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Kesäkuu   »
Kategoriat