LeKiläiset leireilivät Vuokatin laduilla
20.10.2020 21:24 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LeKiläiset leireileivät Vuokatin laduilla

Vuokatin leiri koulujen syyslomaviikolla onnistui hyvin. Harjoiteltiin tekniikkaa, mentiin väliin kovempaa suksin ja tossuin sisällä ja ulkona. 10.10 klo 10 avattu tykkilumilatu oli hieman vetinen, joten useimmat halusivat hiihtää sisällä putkessa kovalla paanalla.

Leirin vetäjistä Heidi Haapalehto ja Tero Karislahti yllättivät leiriläiset pahanpäiväisesti ilmoittamalla, että seuraava treeni onkin sitten hyppyristä. Hämmennys oli iso, mutta ei kauhisteltu.

Vuokatti Sportista järjestyi jokaiselle sopivat hyppysukset ja aika monelle mäkimonotkin. Lentosukset sai kiinnitettyä myös lenkkareihin. Kaikki hyppäsivät pienimmästä mäestä muutaman metrin ”lentoja”. Jokunen vaaraton kaatuminenkin nähtiin.

Vuokatissa kokonaan tai osittain asuvat LeKi:n Eeva ja Leena Nurmi sekä Oona Kettunen antoivat panoksensa leirin sisältöön. Eeva osallistui hyppyririentoon, Leena ja Oona vetivät hallissa mm. vanhanajan keppijumpan. SM -puolimaratonilla viidenneksi pari päivää aiemmin juossut Oona ehti kuin ehtikin nuorempien seurakavereitten leirille.

Vuokatissa alkoi samalla viikolla Hiihtoliiton U18 leiri maan kärkipään nuorille. Muutaman kerran vuodesssa toistuville leireille osallistuu 51 tosimielessä sarjassa 18 hiihtävää. LeKi:stä mukana oli kova kaksikko Roope Niskanen ja Juho Keskinen. Lisäksi leiritykseen on otettu 20 haastajaa.

Hiihtoliiton järjestämä valmennus on tarkoitteu seuratason valmennuksen tueksi. Osa valmennusrinkiin testien tai viime kauden hiihtojen perusteella hyväksytyistä opiskelee Vuokatin urheiluakatemiassa, LeKin kaksikko ja moni muu käy Vuokatissa vain leireillä.

Ella Noora Haapalehdolla oli muita pitempi Vuokatin reissu: Ensin viikko ysiluokkalaisten täyttä yläkoululeiritystä ja perään toinen viikko helpommin seuran leiriä.

Ensi talvena on lupa odottaa nuorisosiiveltä iloista menestystä.

- AK

Kuvat: Heidi Haapalehto

Leirijoukko kasvatti suksirohkeutta hyppelemällä oikein mäkisuksilla - tosin vain takimmaisesta pikkumäestä. Toisena oikealta hymyää mäkisparraajana Eeva.

Oona (vas) ja Leena kertoivat ennen keppijumpan alkua lajin juonesta.

Vuokatin maastossa oli muutama kilometri tykkilumilatua, mutta lekiläiset pitivät enemmän hyväkuntoisesta putken paanasta. Tässä harjoitusta vetää Samuli Kivistö

Väliin ulkoilutettiin suksia rauhallisesti pitkälläkin paanalla.

Roope ja Juho ottelivat etenkin sprintissä viime talvena tasaisesti piirin kärkisijoista. Kuva Kaupista, Vuokatissa ei käytetty numeroita.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Maaliskuu   »
Kategoriat