Kesätalkoita toiminnan tueksi
HiihtoJulkaistu: 01.08.2021 00.00

Kesätalkoita toiminnan tueksi

Hiihtoseuran toiminta ei ole vain hiihtoa, vaan siihen kuuluu ainakin LeKissä myös talkoilua yhteisten ja pakollisten kulujen peittämiseksi. Heinä- syyskuussa on ainakin kolmet talkoot ja lisäsksi yhden ihmisen talkoiluja.

Heinäkuun puolivälissä hiihtojaosto hoiteli perinteisesti Lempäälän Rotaryklubin järjestämien Kuokkalankosken markkinoiden pysäköinnin ohjauksen. Välillä 8-16 tarvittiin yhteensä toistakymmentä liikenteenohjaajaa. Tehtävä oli taas vaativa, koska pysäköintitilat olivat entisestään vähentyneet uusien talojen myötä. Pääparkki heinäpellolla jouduttiin sulkemaan heti alkuunsa, kun todettiin kuiva sänki syttymisaraksi. Paloviranomainen vastasi puheluun odotetusti: kuuma katalysaattori auton pohjassa voi sytyttää sängen, joten sinne ei voi pysäköidä.

Kuun lopulla siirreltiin Moision koululla kalustoa ja muita koulutarvikkeita rakennuksesta ja luokasta toiseen. Väkeä oli taas tusinan verran, joten rivakka talkoo kesti vain tunnin. Elokuun alusta syyskuun puoliväliin asti LeKi hiihto hoitelee tottuneesti perjantai-iltaisin Nurmen tanssilavan pysäköinnin. Vastineeksi järjestäjä Lempäälän Lions Club tukee hiihtoa taloudellisesti.


LeKi hiihdon aamuvuorolaisia valmiina Kuokkalan Salen nurkalla opastamaan markkinaväen pysäköintiä. Itse alueelle pääsivät vain myyjät, esiintyjät, järjestäjät, kaupan asiakkaat, asukkaat ja heidän vieraansa. Siksi piti tiedustella autoilijoilta tarkoituksia.


Moision koulutalkoiden aikana jopa satoi, joten kuljetukset rakennuksesta toiseen tehtiin vauhdikkaasti.


Hommaan kuului myös kalusteiden säätöä.

AK