LeKiläisiä Jämillä, Salppurilla, Ikaalisissa …
HiihtoJulkaistu: 15.03.2022 08.10

Jämin ankara ja kaunis maasto tuli LeKiläisille junioreille tutuksi 12.-13.3. Jämin Kisoissa. Lauantaina pertsan yhteislähdöissä voittoon hiihtivät Lauri Tarhonen (M9), Anni Siivonen (N11) ja Eero Siivonen (M13). Heti Eeron jälkeen tuli Joona Kivistö. N10 sarjassa Aino Siivonen oli 2. ja M11 sarjassa Aleksi Kivistö 6. Yksi aikuinenkin LeKi:stä oli mukana: Noora Sahi. Jämin maasto uuvutti siihen tutustuneen ensikertalaisen jäännössijalle kolmoseksi.

Lauantaina oli hiihdetty pertsalla ja sarja oli joka vuodelle, sunnuntaina oli vapaan vuoro väliaikalähdöin ja sarjat nyt normaalisti vain parillisille ikävuosille. Nyt LeKiläisistä ykköseksi ylsi vain Joonas Kolehmainen sarjanaan M14. Eero Siivonen oli saman sarjan 3. Kakkosiksi sujuttelivat Aino Siivonen (N10) ja Lauri Tarhonen (N10). Anni Siivonen (N12) oli nyt 5. Oliver Kaikkonen eteni kehityslinjallaan: nyt 4. M16:ssa.

5.3. on kilpailtu junioreitten Mini Salpausselkä oli hieno kokemus - sijaitsivathan lähtö ja maali stadionilla, suksen alla maailmancupin latu ja olosuhteet muutoinkin erinomaiset.

Joonas Kolehmainen nappasi M13 sarjan vapaan kolmosella reilun voiton. Joonas Kivistö oli 4. ja 11 -vuotiaista Aleksi Kivistö 3. Antti Urvanta (M16) jaksoi 8 kilometrillä viidenneksi.

5.3 pidettiin myös Ikaalisissa LeKiläisittäin menestyksekkäät nuorisohiihdot yhteislähdöin perinteisellä tavalla. Vatulassa on edelleen vaatimattomat puitteet, mutta latuprofiilit ovat vaativia ja vaihtelevia. Ikaalisten Urheilijat varoitteli vauhdikkaista laskuista ja paikoin roskaisesta ladusta.

M10 sarjassa LeKin kolmikko hiihti kolmoisvoittoon; Eino Lattunen voitti, Arttu Ylilehto oli toinen ja Lauri Tarhonen kolmas. N10:n ykkönen oli Aino Siivonen, N12:ssa Anni Siivonen toinen ja Ella Rajala 5. Pojat jatkoivat samaa tahtia: Saku Repo voitti ja Luka Laurila oli 4. M14:n tasaisessa kisassa LeKin Aapeli Karislahti hiihti neloseksi ja Eero Siivonen oli 6. M18:n kympillä Roope Niskanen taisteli sijalle 5. M20:ssa Samuli Jalonen kisasi kakkoseksi. Hänenkin kilpailumatkansa oli 10 km.

Seuraavaksi LeKin nuorisohiihdon tavoite on Hopeasompafinaalit 18.-20. maaliskuuta Taivalkoskella. Sinne lähtee pienehkö, iskukykyinen joukkue.