Kisalaisille loisto sijoja Hopeasompafinaaleissa
HiihtoJulkaistu: 23.03.2022 07.48

Lempäälän Kisan hiihtojunioreiden ja huoltajien matka kauas Taivalkoskelle ei ollut lainkaan hukkataival. 18.-20. maaliskuuta järjestetyissä Hopeasomman finaalihiihdoissa pienehkö joukkue - kahdeksan kilpailijaa ja kymmenisen huoltajaa - otti loisto sijoituksia eikä varsinaisia epäonnistumisia tullut.

Seurana LeKi oli 12. Ykkösenä oli taas Espoon Hiihtoseura perässään Joensuun Kataja ja Hämeenlinnan Hiihtoseura. Hämäläisseuroista kärkipäähän sijoittuivat myös Tampereen Pyrintö (10) ja Kangasalan Kisa (19). Pisteille pääsi 107 seuraa.

Taivalkoski on pieni paikka, jonka Metsä-Veikot tunnetaan mm. aikuisten SM -hiihtojen ja Suomen cupin järjestämisistä. On oikea hiihtostadion ja paanat kauttaaltaan leveät. Leppoisan maaston kovimmat nousut ovat kolmen kilometrin kisalenkillä. Kovan tuulen takia lauantaina harkittiin hetki kilpailun keskeyttämistä.

”Hopparit” järjestyivät Taivalkoskella vasta kolmannella yrityksellä. Talvella 2020 kisat peruttiin korona-aallon takia vain tunti ennen virallisia harjoituksia. Viime talvena ne siirrettiin vastoin Metsä-Veikkojen näkemystä Vuokattiin.

Alle 16 -vuotiaiden hiihdon vuotuiseen huipennukseen osallistui likemmäs 700 eri hiihtäjää. Virallisesti Suomen mestaruuksista hiihdetään vain yli 17 -vuotiaissa, mutta hopeasompatapahtumaa voidaan pitää 13-16 vuotiaiden ikäluokkien ”SM -hiihtoina”.

Viestijoukkueet loistivat

Parasta antia LeKiläisittäin olivat poikien viestit sarjoissa M14 ja M16. Nuorempi trio hiihtojärjestyksessä Joonas Kolehmainen, Eero Siivonen, Aapeli Karislahti oli 5. liki 30 joukkueen 3X3 kilometrin kisassa. Vanhemmat pojat 5 kilometrin osuuksin hiihtojärjestyksessä Otso Luodeslampi, Oliver Kaikkonen, Antti Urvanta oli 6. Viestit hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla.

Luodeslampi ketteränä

Henkilökohtaisilla matkoilla parhaiten eli seitsemänneksi kisalaisista sijoittui sarjan M16 Otso Luodeslampi XCX -sprintissä. M14 Joonas Kolehmainen oli 21., Aapeli Karislahti 22., Eero Siivonen 40. sekä sarjaan alaikäiset Saku Repo 71. ja Joona Kivistö 84. Osallistujia tässä sarjassa oli peräti 108. Alaikäiset Joonas, Eero, Saku ja Joona pääsevät samaan 14 -sarjaan vielä ensi vuonnakin. Vasta muutamana talvena kisattu uudenlainen sprintti vaatii tavanomaisen nopeushiihdon lisäksi erityistaituruutta: pujottelua ylä- ja myötämäkeen, kaarroksia ja kumpareikkoa.

M13:n vapaalla kolmella kilometrillä Joonas Kolehmainen oli 10. ja Eero Siivonen 12. Hyville sijoille luistattivat myös Saku Repo (32) ja Joona Kivistö (36). Kilpailuun starttasi 77 poikaa.

Vuotta vanhempien 5 km:llä Aapeli Karislahti oli 24. M15 sarjassa Oliver Kaikkonen päätyi sijalle 14. Antti Urvanta paineli M16 sarjan 8 kilometrillä sijalle 22., pikamenijä Otso Luodeslampi oli 45. Antti oli samalla sijalla 22 puolivälissäkin. Loppuaika 22.14 merkitsee kilometriä kohden noin 2.47 joten kunto, välineet ja keli olivat kohdillaan.

Taivalkosken ”Hoppareissa” oli LeKi:ltä vain poikia. Ensi talvena kisaillaan Lahdessa, jossa todennäköisesti nähdään isompi joukkue ja tyttöjäkin.

AK

16 -vuotiaiden viestissä LeKi:n joukkue Oliver Kaikkonen (vas.), Otso Luodeslampi ja Antti Urvanta oli kuudenneksi paras. Palkintopytty oli kokoansa arvokkaampi. (Kuva: Tero Kaikkonen)

Joonas Kolehmainen (vas), Eero Siivonen ja Aapeli Karislahti hiihtivät 14 -vuotiaiden viestissä viidenneksi. Hyvää sijoitusta osattiin odottaakin. (Kuva: Helena Joutsiniemi)

M14 joukkue Aapeli Karislahti, Eero Siivonen, Joonas Kolehmainen aateloi itsensä viestin viidenneksi. (Kuva: Hanna-Mari Siivonen)