Kausi 2021-22 todettiin hyväksi
HiihtoJulkaistu: 14.06.2022 19.28

Kausi 2021-22 todettiin hyväksi

LeKi:n hiihtokausi 2021-22 oli toimelias ja tuloksekas. Se kävi selväksi kauden päätöstilaisuudessa 18.5. Lempäälän pääkirjaston kokoustilassa. Kauden pyörteissä on kokonaisuutta vaikea hahmottaa, mutta latujen sulettua alkoi kirkastua kokonaisuus. Tilaisuuden vetäjä Samuli Kivistö kertoi kuvin ja sanoin kaudesta ilomielin.

- Naisten edustusryhmä menestyi kohtuullisesti ja siinä Oona Kettunen mainiona kärkenä. Nuorisopuolella ja etenkin Hopeasompakisoissa tuli erinomaista menestystä. 45 lapsen hiihtokoulu onnistui hienosti, tukikohtanaan Hakkarin urheilukenttä, jossa päästiin taas kunnolla hiihtämään muutaman talven katkon jälkeen. Kilpahiihtoa harrastavat juniorit mukaan laskien nuorisoa oli yhteensä yli 70. Kahdet kansalliset kisat LeKi järjesti talvella. Toisissa oli vaativana uutuutena parasarjat.

Päättäjäisiin osallistui hiihtäjien lisäksi tukijoita ja talkoolaisia. Kesästä jouluun yli 30 henkeä uurasti mitä moninaisimmissa talkoissa keräten siten varoja toimintakassaan. Mittavin talkoilu oli jo perinteinen joulukuusten myynti. Kisojen järjestelyihin osallistui heidän lisäkseen lähes saman verran muita. Toimintaa pyöittänyt hiihtojaoston 10-henkinen hallitus kokousti usein ja lähinnä etänä. Tieto kulki ja suksi liikkui.

Kivistö ennakoi, että kilpailumenestystä ja seuran toimintaa monipuolisesti mittaavassa Hiihtoliiton seuraluokittelussa LeKi tulee olemaan taas kymmenennen sijan tienoilla. Tähtiseura -sertifikaatin jatkamiseksi seurajohto teki talvella tunnollisesti Hiihtoliitolle tarvittuja raportteja ja osallistui kertauskoulutukseen, joten sertifikaatti seuraavaksi kolmeksi vuodeksi on varmistettu. Tähtiseuroja on kolmisenkymmentä. LeKi oli ensimmäisten joukossa 3 vuotta sitten.

Seuran parhaana aikuishiihtäjänä muistettu Oona osallistui tilaisuuteen työpaikkakunnaltaan Sotkamon Vuokatista videolla. Miehistä muistettiin veteraanien SM -kolmosta Arto Hakalaa.

Junioreista palkittiin lähinnä Hopeasompa-finaalien menestyksen perusteella:

Otso Luodeslampi P16 sprintin 7., Joonas Kolehmainen P13 3 km 10. ja Koululiikuntaliiton kisoissa 3., Joonas Kolehmainen, Eero Siivonen ja Aapeli Karislahti P 13 3x3 km viesti 5., Oliver Kaikkonen, Otso Luodeslampi ja Antti Urvanta P16 3x5 km viesti 6. Vuoden kehittyjänä palkittiin Lauri Tarhonen.

Kakut ja suolaiset maistuivat ja osallistujilla riitti keskusteltavaa.

Kuvat: Antero Korhonen


Aleksi Kivistö puhalsi alkutahdit äiti Anun tukiessa.


Pöytään mahtui kaksikin mansikkakakkua ynnä muuta.


Joonas Kolehmainen (vas.) palkittiin HS -menestyksestä, Lauri Tarhonen vuoden kehittyjänä.


Paikalla oli myös koko Kisa ry:n sinitakkinen puheenjohtaja Jorma Kunnas.


Hiihdolle tärkeitä äiti-ryhmäläisiäkin oli ehtinyt päättäjäisiin.


Parhaana palkittu Oona Kettunen osallistui päättäjäisiin Vuokatista videon avulla. Tervehdyksessään hän esitteli lyhyesti harjoitteluaan.