Ensilumenhiihdot Hakkarissa 11.12.
HiihtoJulkaistu: 20.12.2022 21.09

Hakkarissa nähtiin hienoa suksirallia

Hämeen hiihtopiirin kilpailukausi aloitettiin vauhdikkaasti Hakkarissa 11.12. Hiihtotapa oli alkutalvelle tyypillisesti vapaa ja kisalatuna 1,4 kilometrin tykkilumilatu. Osallistujia oli noin 150, joten kilpailijoiden porrastaminen ladulle vaati paljon aikataulutusta.

Suunnittelua ja töitä tiesi myös se, että kilpailujen lähtö, maali, tulospalvelu ja muu tarvittava jouduttiin sijoittamaan pallokentän laajentamisen takia entistäkin ahtaammalle ”stadionille”. Kilpailujen alla pyrytti onneksi uutta lunta, jonka ansiosta voitiin järjestää kilpailijoille verryttelylatu urheilukentälle päin.

Järjestelyihin osallistui yli 30 kisalaista ja muutama ulkopuolinen. Samuli Kivistön vetämät kilpailut sujuivat myös osallistujien mielestä hyvin. Yksi kiittelijöistä oli maailmanmestari ja olympiahiihtäjä Matti Heikkinen, jonka kaksi lasta sijoittui sarjojensa kakkosiksi.

Kiitosta kovalle talkooväellle jakeli myös Viialan Virin 45-vuotiaiden 7 kilometrillä kolmoseksi hiihtänyt Jani Hevonoja. Mies ehti lumitraktorin pukilta Hakkariin kisapaikalle vajaa puoli tuntia ennen starttia – ja palasi palkintoseremonian jälkeen heti töihinsä. Verryttely jäi monot jalassa juoksenteluun koulua ympäri. Suksille hän nousi vasta starttiviivalla. Kisan voitti Tampereen Pyrinnön Jani Peltotalo, toisena LeKin Markus Välimäki.

Miesten yleisen sarjan 8 kilometriä voitti jo neljännen kerran Tampereen Yrityksen Waltteri Vinkanharju. LeKin kasvatti, sitten Ilmajoen kovaan joukkoon liittynyt, mutta nykyisin jäähdyttelevä Jussi Salo oli 12 kilpailijan joukossa 5.

Naisten 4 kilometrin kisaan osallistui 14 hiihtäjää 10 eri seurasta. Kisan voitti Vaasan Hiihtäjien Heidi Lindfors, seuraavina Pyrinnön Hilda Kukonlehto ja Senni Vuolle. LeKin Noora Sahi oli 12. - Ei tukehduttanut mutta ei kulkenutkaan. Syksyinen koronatauti ja harjoittelutauko tuntuu vielä, tuumi Noora.

LeKin muut naishiihtäjät eivät lähteneet Vuokatista asti kilpailemaan Hakkariin. Oona Kettunen osallistui samaan aikaan Itävallassa Ski Classicsiin ja Ella Noora Haapalehto tärkeisiin FIS kisoihin Imatralla.

Samuli Jalonen oli M20 sarjan seiskalla 2. ja Samuel Kiviharju M18:ssa kolmonen. Kiviharju muutti kesällä Ilmajoelta Tampereelle ja liittyi samantien LeKiin.

Nuoremmissa sarjoissa sateli voittoja ja muita erinomaisia sijoituksia. Kisalaisia oli ladulla 19. (Tulokset: https://www.tammelanryske.fi/tulokset/111222/tulok...)

Alle 14 -vuotiaiden tiukalla 4 kilometrillä Joona Kivistö (vas.) oli 7. ja Saku Repo 9.

Kolmoseksi alle 18-vuotiaissa hiihtänyt Samuel Kiviharju muutti perheineen kesällä Ilmajoelta Tampereelle, liittyi LeKiin ja äiti Minna jo touhusi kilpailujen toimitsijana.

LeKin hyvästä naistiimistä kotikisoihin oli päässyt vain Noora Sahi. -Syksyllä sairastin koronan joten kauden ensimmäinen kilpailu oli odotetun takkuinen.

Samuli Jalonen hiihti jouluksi hyviä siivousaineita.

Iloisia 12- vuotiaita tyttöjä oli palkintojenjaossa enempi kuin kuvaan mahtui.