Joulukuun 2022 kisoja
HiihtoJulkaistu: 20.12.2022 21.32

LeKin hiihtäjiä uusilla urilla

Ella Noora Haapalehto menestyi erinomaisesti Imatran ja Ristijärven isoissa ja merkittävissä kipailuissa. Hakkarin kotikisojen sijaan hän valitsi Imatran FIS-kisat, koska niissä Hiihtoliitto katsasti ja tarkkaili 18 -vuotiaiden jo maajoukkueeseen nimettyjä hiihtäjiä. Ella Noora voitti 10 kilometrin perinteisen kisan ja oli sprintin kakkonen.

Katsastelu ja tarkkailu jatkui 16-18. joulukuuta Kainuussa Ristijärven FIS-kisoissa. Siellä hän voitti perjantaina sprintin, oli lauantaina perinteisen kympillä 5. ja sunnuntaina vapaan vitosella 6. Kun rata oli 2,5 kilometrin mittainen, niin Kaisa Mäkäräisen mukaisesti nimetyn pujottelurinteen nousu tuli eteen kympillä neljästi.

U18 maajoukkueen edustuspaikat ratkeavat lopullisesti vuoden vaihteessa Pyhäjärven kilpailuissa. Hiihtoliitto haluaa edustajiksi sellaisia, jotka voivat menestyä muutoinkin kuin mielimatkallaan.

Ristijärven isoihin kisoihin osallistui LeKistä lisäksi 18 -vuotiaitten kipailuun Antti Urvanta ja Akseli Pesu sekä naiskaartista Nurmen sisarukset Leena ja Eeva. Myös Antti kilpaili kaikkina kolmena päivänä. Sijoitukset olivat välillä 24-28. Akseli hiihti perjantain sprintissä sijalle 18, mutta sitten kuumeilu keskeytti turneen. Osallistujia oli joka sarjassa joka päivä runsaasti.

Leena Nurmi aloitti kisakautensa hiihtäen vapaan sprintin 12:ksi. Sunnuntaina hän oli vapaan vitosella 21. ja sisar Eeva 22.

LeKin aikuishiihtäjien tämänhetkinen ykkönen Oona Kettunen avasi itselleen uusia latuja osallistumalla 11.12. alpeilla Ski classicsin osakilpailuun. Sijoitus oli 13. ja kokemus hyvä. Viikkoa myöhemmin sama taso jatkui Italiassa liki 2000 metrin korkeudessa: matkaa 36 kilometriä ja sijoitus 11. Oona hiihtää Team Kaskipuun joukkueessa, mutta osallistuu yhä normikilpailuihin LeKin väreissä.

Antti Urvanta veteli Ristijärvellä tyylikkäästi Kaisan nousuksi nimettyä pujottelurinnettä ylös. Kaisa itse kannustaa.

Ella Noora Haapalehto on kiertänyt alkutalven FIS-kisoissa hyvällä menestyksellä.