Ellis suoriutui loistavasti Euroopan nuoriso-olympialaisista
HiihtoJulkaistu: 04.02.2023 13.25

Ellis suoriutui loistavasti Euroopan nuoriso-olympialaisista

Kelpo sijoituksia, kokemusta ja huikeita alppimaisemia - siinä Ella Noora Haapalehdon saalis sarjan U18 Euroopan olympiafestivaaleilta Italiassa 21.-28.1.2023. Festivaalien mittavia talvilajien kilpailuja käytiin naapurimaissakin, mutta maastohiihto vain Italian Sappadassa 200 kilometriä Venetsiasta pohjoiseen.

Perinteinen sprintti sujui Ellikseltä mainiosti: neljäs ja tytöistä ainoa Suomalainen, joka pääsi finaaliin. Joukkueen toinen hämäläinen, Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen, oli sprintin 6. Perinteisen 7,5 kilometrillä Ellis hiihti hienosti sijalle 9. Vapaan vitonen sen sijaan meni kokemuksen hankinnaksi ja vauhdinjako epäonnistui. Sijoitus tulosliuskan puolivälissä 31. Sekaviestissä Lekiläinen ei hiihtänyt.

Festivaalin maastohiihtoon osallistui 66 tyttöä ja yhtä monta poikaa. Joka matkalla oli siten paljon kilpailijoita. Suomalaisia oli 4 + 4. Suomalaiset maastohiihtäjät eivät osallistuneet Venetsian lähellä järjestettyyn puhepitoseen kaikkien lajien päätöstilaisuteen, vaan kiiruhtivat heti kilpailujen jälkeen Pariisin kautta kotimatkalle. Silti matka vei vuorokauden. Helsinki - Vantaan lentoasemalle kone laskeutui sunnuntaina illalla. Sitten kimppakyydillä Sotkamon Vuokattiin, jonne pääsivät klo 1.30. Maanantaina alkoi koulutyö.

Reissu vaatii lepoa ennen kovan harjoittelun jatkamista. Merkittävä lähitapahtuma on lukion perinteiset vanhojen tanssit 10.2. Korona on rajoittanut lukiolaisten sosiaalista elämää, joten 10.2. on Elliksellekin tärkeä päivä. Urheilupuolella merkittävin ajankohta on U18 sarjan Pohjoismaiset mestaruushiihdot Jyväskylässä 17.-19.2.

AK