Nuorten SM -hiihdot  sujuivat mallikkaasti
HiihtoJulkaistu: 04.03.2023 14.57

Nuorten SM -hiihdot sujuivat mallikkaasti

Nuorten SM -hiihdot 24.-26.2. Pyhäjärvellä sujuivat LeKi hiihdon kannalta tuloksellisesti vähintäänkin hyvin. Joukkue oli pieni neljän suksiparin kokoinen, mutta hyviä sijoituksia kertyi kaikilta kolmelta kisapäivältä mukavasti. Kilpailut käytiin vapaalla hiihtotavalla. Pitkät matkat mentiin yhteislähdöllä.

Helmikuun puolivälissä ankaran ”räkätaudin” takia harjoittelutaukoa pitänyt Ella Noora Haapalehto ei ollut täydessä terässä, mutta oli silti sprintissä (N18) seitsemäs vain muutaman sadasosasekunnin päässä finaalista. Osallistujia oli 70. Myös 20 kilometrillä (N18) hän oli 7.

Poikien (M17) 20 kilometrillä Akseli Pesu otti komeasti sijan 5. ja Antti Urvanta sijan 8. Samuel Kiviharju oli 34. Samuelilta irtosi ylämäessä suksi ja samalla meni sauva. Onneksi varasauva oli lähettyvillä. Matkaan starttasi 48 sitkeää nuorukaista.

18 -vuotiaiden viestissä kolmikko hiihti sijalle 9 eli tasan tulosliuskan puoliväliin. M18 sprintissä Akseli oli 19. ja Antti 27. Osallistujia oli 47.

Seuraavaksi nuoret kamppailevat SM -sijoituksista Valkeakoskella 10.-12.3. Sitä ennen eli 3.-5.3. järjestetään Lahden Salpausselällä Hopeasompafinaali, johon osallistuu kymmenkunta kisalaista.

Veteraaneja Kaupissa

Saamaan aikaan kun nuoret kisailivat Pyhäjärvellä nähtiin LeKi -asuisia hiihtäjiä myös Kaupissa Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) SM -hiihdoissa. Kaikki kilpailut vietiin läpi vapaalla hiihtotavalla. 30 kilometrillä Janne Hiukka voitti sarjan M45 ja Arto Hakala oli M50:ssä toinen. Timo Soukka oli 55- vuotiaiden sprintissä 6.

- AK

Kova kolmikko 20 kilometrin kisan jälkeen vasemmalta Samuel Kiviharju, Akseli Pesu ja Antti Urvanta.

Antin mono oli syönnillään 20 kilometrillä.

Akseli pyrkimässä karkuun kanssakilpailijoilta viestissä.

Kuvat: Pasi U. ja Raino P.