LeKi:n hiihtojunnut menestyivät Lahden Hopeasompafinaaleissa
HiihtoJulkaistu: 07.03.2023 16.51

Lempäälän Kisan hiihtojuniorit menestyivät erinomaisesti Lahden Hopeasompafinaaleissa 3.-5.3. Osallistujia oli 105 seurasta ja LeKi oli yhteispisteissä 14. Hämeen seuroista Hämeenlinnan Hiihtoseura ehti edelle. Parhaat seurat olivat Espoon Hiihtoseura, Ski Jyväskylä ja Joensuun Kataja.

- Ei katkenneita sauvoja tai hiihtäjiä, ei kaatuiltu, hiihtokelit olivat mainiot, Salpausselän komea stadion ja kuulut ladut oli hieno kokemus junioreillemme, kertoo LeKi:n hiihtojaoston johtokunnan jäsen Mika Kolehmainen.

- Hiihtäjien ja huoltajien majoituskin järjestyi sujuvasti Vierumäen urheiluopistolta. Oli kerrankin lämmintä tilaa kunnostaa suksia, testiladut vieressä ja vain puolen tunnin matka Salppurille.

Tuloksellisesti ehkä parasta antia olivat 14 -vuotiaiden poikien viestin nelossija ja Anni Siivosen vitossija 13 -vuotiaissa. Annin sarjassa oli 113 kilpailijaa! Kumpikaan sijoitus ei tullut talven hiihtojen valossa yllätyksenä. Poikien joukkueessa hiihtivät Joonas Kolehmainen, Joona Kivistö ja Eero Siivonen. Alaikäinen LeKi:n 2 -joukkue Aleksi Kivistö, Luka Laurila ja Saku Repo ehti sijalle 19. Joukkueita oli 42. Lisäksi oli jokunen eri seurojen junnuista koottu kilpailun ulkopuolinen yhdistelmä.

14 -vuotiaiden tyttöjen viestiin LeKi ei saanut täysin omaa joukkuetta, vaan Anni Siivosen ja Ella Rajalan lisäksi siinä hiihti Pieksämäen Veikkojen Anni Kalilainen. Tämä kilpailun ulkopuolinen yhdistelmä tuli 55 joukkueen kilpailussa maaliin 10:nä. Viestit vietiin vapaalla.

Vapaan sprintissä kisalaisista parhaiten eli sijoille 11 ja 13 työnsivät Joonas Kolehmainen ja Eero Siivonen. Sarjassa oli 131 yrittäjää. ”Hoppareiden” kaikissa lähdöissä oli osallistujia sadan molemmin puolin. 14 -vuotiaissa viestipojat täydensivät hienoa Salppurin saldoaan vitosen henkilökohtaisessa kilpailussa: Joonas 8., Eero 14. ja Joona 29. Vuotta nuoremmissa Saku Repo oli 17. Aapeli Karislahti sijoittui 15 -vuotiaissa 32:ksi ja Hoppareiden kuninkuusmatkallla 8 kilometrillä Oliver Kaikkonen 25:ksi. Kaikki hyviä suorituksia maan parhaiden hiihtojunnujen katselmuksessa!

AK

T14 kilpailun ulkopuolisena hiihtänyt joukkue (maaliin sijalla 10). Joukkueessa hiihtivät LeKiltä Ella R. (vas.) ja Anni S. (kesk.). Kolmas viestinviejä Anni K.

P14 nelossijalle hiihtänyt joukkue palkintojenjaossa. Vasemmalta Eero S., Joona K. ja Joonas K.

LeKin toinen P14 -sarjassa hiihtänyt joukkue, mahtuvat samaan sarjaan vielä ensi vuonnakin! Vasemmalta Luka L., Saku R. ja Aleksi K.

Kuvat: Marianna R. (1.), Helena J.(2.), Samuli K. (3).