​Nuoret kunnostautuivat Valkeakosken SM-laduilla
HiihtoJulkaistu: 14.03.2023 09.53

Nuorten SM - hiihdot Valkeakoskella 10.-12.3. sujuivat kisalaisittain odotettua paremmin. Nelossijoja, ”kymppisakkiin” sekä muitakin hyviä sijoituksia kautta linjan tippui mukavasti, mutta mitalit tuntuivat kaartavan pois. Kunnes sitten viimeisenä kisapäivänä Ella Noora Haapalehto hiihti sarjan N18 vapaan 10 kilometrillä pronssille! Lauantaina Ellis pohjusti mitaliaan sijoittumalla perinteisen 10 kilometrillä 5.:ksi. Molempiin kilpailuihin osallistui nelisenkymmentä hiihtäjää.

Akseli Pesu ja Antti Urvanta aloittivat hienon kisarupeamansa Korkeakankaalla yllätyksellisesti: LeKi parisprintissä 4. sarjassa M18. Mitali jäi vain parin sekunnin päähän. Meni paljon yli ennakko-odotusten.

M16:ssa kaksikko Oliver Kaikkonen - Joonas Kolehmainen otti 23 joukkueen kisassa sijan 13. Joonas menestyi helmikuun Hopeasompafinaaleissa sarjanaan M14. Sprintin matka pujottelurinteen kautta oli tavanomainen 1,3 kilometriä. Ajallisesti se oli melko pitkä sprintiksi. Vaikka keli oli hyvä, niin osuusajat painuivat yleisesti yli kolmen ja puolen minuutin. Perinteisellä hiihdetyn finaaliin pääsi 15 joukkuetta.

Seuraavana päivänä lauantaina Akseli ja Antti lähtivät kärkipää mielessä perinteisen kympille sarjassa M17. Akseli olikin kärkikahinoissa eli 5., mutta Antti joutui keskeyttämään puolimatkassa, jolloin hän oli 12.

Sunnuntain matkat hiihdettiin vapaalla. Kilpailijoita oli kuten edellisenäkin päivänä yli 60. Akseli oli vielä puolimatkassa hajutuntumalla mitaliin, mutta hiipui lopulta viidenneksi - palkintosija sekin. Antti oli edellispäivän keskeytyksen jälkeen taas menopäällä ja sijoittui 8.:ksi. Molemmat aloittivat rauhallisesti ja parantelivat sijoituksiaan loppua kohti. Samuel Kiviharju ja Oliver Kaikkonen täydensivät kelvollisesti kisalaisten osuutta kilpailussa sijoittuen 50:n paikkeille.

Samuli Jalonen oli 20 -vuotiaiden perinteisellä kympillä 28. Lähtijöitä oli yli 40. Vapaan kympillä sijoitus hivenen laski.

AK

Akseli Pesun punaiset monot vilahtelivat lujasti Korkeakankaan vaativalla SM -radalla. Tuloksena sijat 4-5-5. (Kuva Antero Korhonen)

Antti Urvanta hiihti perinteisen kympillä kärjen tuntumassa kunnes joutui puolimatkassa keskeyttämään. Parisprintin neljäs ja vapaan kympin 8. sija toivat balsamia. (Kuva Antero Korhonen)

Samuli Jalonen hiihti kympin perinteisen kisassa sijalle 28, mutta jaksoi minuutti maaliin tulon jälkeen hymyillä. (Kuva Antero Korhonen)

Ella Noora Haapalehto hiihti vahvasti jo kympin perinteisellä lauantaina ollen viides, sunnuntaina viikonloppu huipentui SM-pronssiin.