Hiihtokoulussa oli meininkiä
HiihtoJulkaistu: 27.03.2023 08.03

Hiihtokoulussa oli meininkiä

Hiihtokoulu toimi tänäkin talvena Hakkarissa hyvin. 6-14 -vuotiaita osallistui reilu kolmpisenkymmentä. Osa oli ensikertalaisia, mutta olipa yksi jo seitsemättä kertaa. Urheilullinen poika osaa jo hyvin hiihtää, mutta hän on halunnut olla mukana mukavassa joukossa. Kilpaileminen hiihdossa ei sen sijaan ole häntä kiinnostanut. LeKin hiihtokoulun käyneistä on kasvanut tämänkin talven Suomen mestareita ja edustushiihtäjiä.

Kilpailemisesta kiinnostuneita kisalaisia hyörii Mini Ski- ryhmässä, jonne on hakeutunut seuran hiihtojunnuja 10 -vuotiaista alkaen. Sen jatkeena pyörii LeKi Junior Ski Team -ryhmä hopeasompaikäisille eli alle 16- vuotiaille sekä 16-20 -vuotiaiden ryhmä. Hiihtokoulussa, Ski -ryhmissä ja nuorten ryhmässä opiskeli hiihtoa ja harjoitteli talvella yhteensä noin 70 junioria.

Tammikuussa alkanut varsinainen hiihtokoulu loppui 23.3. makeasti ja juhlavasti. Normaalin ohjelman lopuksi - johon kuului muun muassa hiihtomaassa ”hurjastelu” - oli nimittäin tarjoilua ja ryhmien ohjaajat jakoivat ansaitut todistukset.

Tarjoilupöydän takana hääräillyt hiihtokoulun vastuuhenkilö Laura Hongisto saattoi tyytyväisenä todeta, että puheitten ja näkemisen perusteella junnut ovat todella oppineet hiihtoa. Lapset ja huoltajat ovat paneutuneet asiaan ja ohjaajat ovat osaavia. Talven sääolotkin ovat vaihdelleet melkoisesti, mutta kertaakaan ei ole tarvinnut peruuttaa torstai-illan hiihtokoulua esimerkiksi pakkasen tai vesisateen takia. Päätös torstainakin tihkusade väistyi sopivasti ennen iltaa.

- AK


Suksivoimistelua harrastettiin päätöskerrallakin.


Kahteen ryhmään jaetut hiihtokoululaiset saivat todistukset, joita kelpaa esitellä. Nuorempien ryhmän yhtenä ohjaajana toimi Henna Mettalo (vasemmalla) , entinen Kisan hiihtokoululainen ja kilpaakin hiihtänyt.


Talven 2023 hiihtokoulu oli mukava päättää tarjoilupöydän äärellä, jossa oli pääsisäismuniakin. Tarjoilijana hääri Laura Hongisto

Kuvat: Antero Korhonen


Jokainen hiihtokoululainen sai todistuksen hyvistä harjoituksista