Akseli, Eemil ja Antti jylläsivät SM -hiihdoissa
HiihtoJulkaistu: 26.02.2024 15.50

LeKi:n nuorukaiset kahmivat mitaleita Lieksan SM -hiihdoissa 16.-18. helmikuuta. M18 sarjan kaikki kolme edustajaa Akseli Pesu (kuvassa oikealla), Eemil Koskinen (keskellä) ja Antti Urvanta (vasemmalla) palasivat kotiin mitalit kaulasssa!

Ensmmäisenä päivänä LeKi otti hopean 3x5 kilometrin perinteisen hiihtotavan viestissä. Tasapäin kärjessä LeKin kanssa kamppaillut If Minken sai vedettyä loppussa 12 sekunnin voittomarginaalin.

Hiihtäjät tehdään yhä kesällä - niinpä Lempäälän joukkue oli tähdännyt mitalille jo kesästä lähtien. Tuossa mitalissa on seuran hiihtohistoriaa. Koskaan ennen ei Kisan miespuolisten viestijoukkue ole yltänyt SM -mitalille. Vielä jokunen vuosi sitten seuran naiset hiihtivät kaikenvärisiä viestimitaleita sekä SM -kisoissa että Suomen cupissa.

Yksilömatkoilla miespuoliset ovat aiemminkin saavuttaneet SM- mitaleita. Iiro Niskanen voitti 2000-luvun alussa neljästi jopa kultaa 15–20 -vuotiaissa. Veteraanisarjoissa Arto Hakala on voittanut eri värisiä SM - hiihtomitaleita, viiimeksi voitti tammikuussa sarjan M50. Hakalalla on kiiltäviä myös ampumahiihdosta.

Toisena kisapäivänä Lieksassa LeKi oli vapaalla hiihdetyn parisprintin kuudes. Tulessa olivat Eemil ja Antti Akselin keskittyessä kolmannen kisapäivän 20 kilometrille. Yhteislähtökilpailu mentiin vapaalla. Akseli sinnitteli hienosti pronssille jääden kultamitalista vaivaiset kuusi sekuntia.

Nuorukaiset olivat kaikin puolin tyytyväisiä kovaan reissuun. Suksihuoltokin onnistui. Kaikki kolme karpaasia paransivat muutamalla pykälällä viime talven SM - hiihtojen sijoituksiaan.