Esittely
Ottelutilastot
Nurmon Jymy - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 16:00 Nurmohalli, Seinäjoki
9
Jou

Otteluennakko


Ennakko: 9.12. Jymy–LeKi

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Nurmon Jymy

Missä: Nurmohalli, Seinäjoki

Milloin: torstaina 29.11. klo. 18

Edelliset kohtaamiset: 29.9. LeKi-Jymy 3-1

LeKi pelasi lauantaina Karhulan Veikkoja vastaan ja lähtee nyt tuplaviikonlopun toiseen osaan. Kisa kaatoi KaVen 3-2. Jymy on tuttu joukkue jo alkukaudesta, jolloin Kisa oli parempi erin 3-1. Myös Jymy oli tulessa lauantaina, kun se kohtasi vieraskentällä TuTon. TuTo oli parempi erin 3-0.

Lähtökohta: Nurmo on tällä kaudella takaisin taistelemaan pudotuspelipaikoista, ja on sarjassa nyt yhdeksäs ja tyrkyllä pudotuspeleihin. Se tarvitsee jokaista pistettä, koska NaPa, Kuortane ja JyLe hengittävät niskaan. Kuudesta voitostaan se on napannut kolme kotona ja kolme vieraissa. LeKi on sarjassa puolestaan sijalla viisi, ja taistelee kotiedusta. Alkukauden voiton myötä LeKi lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Nurmohalli ja pitkä ajomatka ovat viime kausina ollut vaikea yhdistelmä lempääläisille.

Pääpointti: Vastaanotto. Molemmilla joukkueilla on vahva hyökkäysosaaminen: LeKin Vesanen, Pennanen ja Siirlä vastaan Jymyn Mäntylä ja Saviaro. Sen lisäksi kummaltakin löytyy tehokkaat keskipelaajat. Joten jos nostopeli ei toisella toimi ja toisella kulkee, saa hyökkäysvoiman hyödynnettyä paljon paremmin ja sitä kautta suuren edun peliin.

Kokoonpanot: LeKi pelasi KaVe-pelissä seitsikolla Luostarinen, A. Vesanen, Pennanen, Siirilä, Pennanen, Koivunen, Kruuda ja Niemi. Anssi Vesanen oli tulessa takoen 30 pistettä. Jyri Niemi pelaa loistavaa kautta, ja palkittiin jälleen LeKin parhaana.

Jymy pelasi TuToa vastaan seitsikolla Ville Kivenmäki (p), Patrik Hakamäki ja Tuomas Ruuska (yp), Mika Mäntylä (h), Sami Talvitie ja Jouni Hoiska (kt) ja Timo Alanen (lib). Toisen keskitorjuna ja passarin pelaajat hieman vaihtelivat. Tiikerien farmipelaaja Matias Saviaro tuli kolmannessa erässä kehiin. Pelaajavalmentaja Slobodan Krljic oli tällä kertaa kokonaan valmentajana.

Kokkolan Tiikereillä on sunnuntaina peli Raisiossa, farmipelaaja Saviaro lienee kuitenkin Jymyn matkassa. Jymyllä on myös seitsemäs pelaaja, tällä kaudella paljon huomiota herättänyt jumppanurkkaus. Vaihtopelaajat kannustavat äänekkäästi omiaan, ja tällä tapaa valavat uskoa omiinsa. Suurin ase Jymyllä on, jos Mäntylä ja Saviaro onnistuvat. Silloin nurmolaisilla on kaksi tuhovoimaista laitalyöjää.

LeKin kokoonpano
Jymyn kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Jymy-kasvatti palaa kotisaalinsa. Vastassa on Jymy-paidassa veli Mikael ja valmentajana isä-Pasi.

Jymy: Karri Raveala. Keskitorjuja on äänekäs niin kentällä kuin katsomossakin, ja johdattaa Jymyn vaihtopenkkiä kannustuksellaan. Terävä myös hyökkäyspelissä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio

Otteluraportti


LeKi kaatoi Jymyn Nurmohallissa upealla suunnanmuutoksella

LeKi kaatoi Jymyn Nurmohallissa upealla suunnanmuutoksella

LeKi kohtasi tuplaviikonlopun toisessa ottelussa Nurmon Jymyn Nurmohallissa. LeKi täydensi upean viikonloppunsa 3-1 (20-25, 25-21, 25-19, 25-21) voitolla, ja nappasi kahdesta pelistä viisi pistettä kuudesta. Samalla kaksi putkea sai jatkoa: kapteenina Sauli Silpoa tuurannut Anssi Vesanen on yhä voittamaton kapteenina, ja päävalmentajana polvivaivaista Tapani Nyströmiä paikannut Jani Huurne myös jatkaa 100 prosentin voittotehoin.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Päävalmentajana oli tosiaan Huurne, ja kävelykepin kanssa Nurmohallissa köpötellyt polvivaivainen Nyström oli apukoutsina. Akaasta saapunut farmiapu Aatu Pöllönen korvasi Sten Kruudan avauserän jälkeen. Tomi Perkiö kävi kahdesti syöttövaihdossa ja tempaisi molemmilla kerroilla upeat ässät.

Jymy lähti peliin seitsikolla Janne Paavola, Mika Mäntylä, Patrik Hakamäki, Tuomas Ruuska, Jouni Hoiska, Karri Raveala ja Timo Alanen. Slobodan Krljic oli vain valmentaja eikä pelannut ollenkaan, ja Tiikeri-apu Matias Saviaro istui vaihdossa torjuntavaihtoa lukuunottaatta koko pelin. Jymy käytti koko miehistöään, ja kentällä esiintyivät myös Sami Talvitie, Joel Itänen, Ville Kivenmäki, Ilmari Vainionpää ja Mikael Luostarinen.

Pelin ratkaisu oli LeKin heikon avauserän jälkeen tapahtunut muodonmuutos. Vaikka peli ei missään kohtaa ollut rallattelua, ja hurjasti puolustanut Jymy teki Kisan pisteidenteosta vaikean, sai Kisa kolme viimeistä erää otettua melko selvällä erolla. Syöttö- ja puolustuspeli toivat tarvittavan eron.

– Kyllä meillä painoi kintereissä edellisehtoon viisi erää Karhulaa vastaan. Etenkin alussa kummastelimme Nurmon kovaa syöttö- ja puolustuspelaamista. Mäntylän Mika huseerasi alussa mielin määrin, onneksi pääsimme häntäkin jälkimmäisissä erissä torjunnalla hiukan kurittamaan. Nämä olivat sellaiset semiväkisin väännetyt pisteet, ymppäsi pelin annin yhteen joukkueen päävalkkuna huseerannut Jani Huurne.

LeKin pisteykkkönen oli parhaanakin palkittu Kasper Pennanen 17 täpällä. Anssi Vesanen ja Tuomas Siirilä tukivat 13 pinnalla. Hineosti sisään tullut ja verkkoherruuden ottanut Aatu Pöllänen tehoili kuusi pistettä. Nurmo oli pisteiden valossa täysin Mika Mäntylän ryhmä, hurja hakkuri pamautti 25 pistettä, kun toiseksi paras Patrik Hakamäki jäi kuuteen.

LeKi on pelin myötä sarjassa nyt sijalla neljä, tasapisteissä viidentenä olevan KyKyn kanssa. Nurmo jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta ja on nyt sijalla yhdeksän, pisteen kahdeksannesta sijasta. LeKin syyskauden päättää ensi perjantain kotipeli Kuortanetta vastaan. Peli alkaa Hakkarissa kello 19.

LUE TARKEMPI RAPORTTI PELISTÄ

parhaat leki jjymy

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat