Perjantaina 2.11. Suomen Cupin huippupeli LeKi-VaLePa
2.11.2018 9:34 Uutiset / Seuran pääsivusto

Perjantaina 2.11. Suomen Cupin huippupeli LeKi-VaLePa

Perjantai 2. marraskuuta on päivä, jota Lempäälän Kisa on odottanut kuukauden päivät. Silloin Hakkarissa pelataan Suomen Cupin 1. kierros ja vastaan astelee hallitseva Suomen mestari ja Cup-voittoa puolustava Vammalan Lentopallo.

Ottelu alkaa kello 19 ja pelataan Hakkarin liikuntahallissa.

Kisa ansaitsi paikkansa, kun se kaatoi Cupin esikarsinnassa Vilppulan Tähden 3-0. Joukkueet ovat kerran kohdanneet kilpailullisessa pelissä, 2016 VaLePa voitti vastaavan Cup-kohtaamisen 3-0.

Tähtisikermä vastaan

VaLePasta ei voi enää vastus koventua Suomen kentillä, sen vuoksi kannattaakin saapua Hakkariin seuraamaan! Viime kausi oli sastamalalaisille täysosuma: SM-kulta, Cup-kulta ja pääsy Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensimmäisenä suomalaisena miesjoukkueena. Tänäkin vuonna VaLePa karsi Mestarien liigaan, mutta kärsi kirvelevän tappion ensimmäisellä karsintakierroksella turkkilaiselle BBSK Istanbulille, ja jatkaa eurounelmaansa CEV-Cupissa.

VaLePa rakensi tälle kaudelle nimekkäimmän joukkueen koko suomalaisen joukkueurheilun historiassa. Ykköstähtinä loistavat Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula. Lisäksi Suomen MM-joukkueessa pelasivat Markus Kaurto, Tommi Siirilä ja Niko Suihkonen.

Yhdysvaltalainen hakkuri Arvis Greene on alkukauden perusteella huippupelaaja Suomen sarjaan, ja hyökkää todennäköisesti korkeammalta kuin kukaan Hakkarissa koskaan pelannut. Libero Alan Domingos on aikoinaan voittanut MM-kultaa Brasilian maajoukkueessa, keskipelaaja Daniel Jansen Van Doorn oli mukana Kanadan MM-joukkueessa ja ruotsalainen Erik Sundberg kuuluu maajoukkueeseen. Ulkomaalaiset ovat siis todella kovaa luokkaa, ja VaLePalla jääkin useampi maajoukkuetason pelaaja vaihtopenkille.

Lisäksi joukkueesta löytyy entinen kisalainen, passari Arttu Lehtimäki. Kaksi kautta Lempäälässä avasivat Artulle liigaportit. Lupaava 213-senttinen hakkuri Aaro Nikula on myös VaLePassa. Mielenkiintoista onkin, millä kokoonpanolla VaLePan serbi-luotsi Radovan Gagic peluuttaa ryhmäänsä. Alkukausi liigassa ei ole ollut pelkkää voittokulkua: seitsemästä pelistä kuusi voittoa ja tappio Savo Volleylle. Sarjassa VaLePa on juuri nyt toisena.

LeKi kovassa vireessä

Kisa pääsee haastamaan VaLePaa optimaalisessa vireessä: alla on viisi perättäistä voittoa 1-sarjassa ja yksi Cupissa. Viime viikonloppuna kaatui VaLePan 2-joukkue suoraan 3-0. Viimeisin erätappio on lokakuun alusta, kun AitRi voitti erän Kisalta.

Mielenkiintoa tuo ottelun veljespari: Kisalla pelaa pikkuveli Tuomas, VaLePalla isoveli Tommi. Ottelusta onkin tulossa Siirilöiden taisto.

LeKillä ei ole ottelussa hävittävää, vaan joukkue pystyy lähtemään rohkeasti haastamaan ennakkosuosikkia.

Tuleva viikonloppu on kiireinen, kun perjantain lisäksi Kisa pelaa sunnuntaina. Silloin Hakkariin saapuu kärkitaistoon Maaningan Mahti.

Jos et pääse paikalle halliin, näkyy ittelu livestriimattuna Lempäälän-Vesilahden Sanomien lähetyksenä TÄÄLLÄ. Ottelun selostaa Juha Raunio.

Ottelumainos VaLePa Cup 2.11.18


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat