Hopeasompafinaaleista paljon hyviä hiihtoja
SeuraJulkaistu: 15.03.2019 00.00

Vaihtelevat keliolot, eivätkä ylös-alas mutkittelevat ladut lannistaneet viikonvaihteessa LeKi:n Hopeasompafinalisteja Hollolassa. Yhtään mitalia ei tullut, mutta paljon hyviä suorituksia.

Lähimmäksi mitalia pääsi Ella Noora Haapalehto, joka oli neljäs sarjan N14 sprintissä. Oona Kaikkonen kiiti myös hyvin ollen 15. Sarjassa oli 125 osallistujaa.

N16 sarjan Hetta Niemeläkin suksi hyvin ollen 30. yli sadan neidon joukossa.

LeKi:n pojat eivät yltäneet ihan yhtä hyville sijoille. Parasta oli Atte Urvannan 44. sija 16-vuotiaissa. Rata oli sprinttimäisesti vain noin kilometri, joten kilpailu oli taistelua sekunnin osista.

Vapaan hiihtotavan henkilökohtaisilla matkoilla lekiläisittäin parasta oli Ella Nooran 6. sija. Oonakin hiihti hienosti sijalle 20. Vuotta vanhempien sarjassa Hettan sijoitus oli 28. ja Viveka Kuivalahden 48. Henkilökohtaisten matkojen sarjajako on vuosi kerrallaan, sprinteissä ja viesteissä on kahden vuoden sarjajako.

13-vuotiaissa Antti Urvanta ja Otso Luodeslampi kävivät taas tasaväkisen kisan. Antti oli 33. ja Otso 36. Roope Niskanen yllätti 15-vuotiaiden vitosella itsensä ja muut luistelemalla sijalle 19. Terveyshaitta on rajoittanut tuntuvasti kisailua tänä talvena. Toipilaan Juho Keskisen sijoitus oli 39.

M16:n ”kasilla” Atte Urvanta oli myös 39. Sijoitus ei tyydyttänyt nuorukaista, koska hän hävisi nyt kärkijoukkoon sijoittuneille, joiden kanssa on hiihdellyt talven mittaan tasoihin tai hävinnyt vain vähän. Jonkin ruuansulatushäiriön takia poika tuli maaliin yökötellen, ja sama vaiva jatkui sunnuntain viestissä. Samuli Jalonen oli 45.

Viestissä 16-vuotiaitten kolmikko Atte, Samuli ja Roope oli 16. Samuli oli osuutensa 10:ksi nopein. 14-vuotiaissa LeKi:n kolmikko Otso, Antti ja ankkurinaan Oliver Kaikkonen oli 26. Tyttöjen 16-sarjassa Hetta, Ella Noora, Oona ottivat kympin arvoisesti sijan 10. Toissatalvena sama kolmikko oli Hakkarin finaaleissa sarjansa kolmonen.

Kaikissa viesteissä kilpaili kymmeniä joukkueita, joten Hollolan paikoin kapeat latureitit ruuhkautuivat alkuvaiheissa. LeKi:n tyttöjoukkue joutui lähtemään takarivistä. Hettalla oli suuria vaikeuksia nousta kohti kärkeä, ja säpinää oli vielä Ella Noorankin kakkososuudella.

Teksti: Antero Korhonen
Kuva: LeKi hiihto