Hakkarissa koettiin hiihdon hurmaa
HiihtoJulkaistu: 20.12.2021 10.15

Hakkarin tykkilumella nähtiin liukasta sprinttihiihtoa 12. joulukuuta. Nämä Lempäälän Kisan järjestämät, eteläisen Suomen ensimmäiset syyskauden kilpailut vietiin läpi uudella ja vielä harvinaisella formula -mallilla. LeKi järjesti Hämeen ensimmäiset tämän tyyppiset kilpailut toissatalvena. Ketään ei pudotettu normaalisprintin tavoin leikistä alkuvaiheessa, vaan kaikki pääsivät hiihtämään kolmasti. Se vaati vauhdin lisäksi kestävyyttä. Finaaliin päästiin kahden erän yhteisaikojen perusteella.

Tavanomaisesti sprinttiin lähdetään kuutta rinnan, mikä ei Hakkarin kapealla hiihtopaikalla ole mahdollista. Hiihtäjät lähtivät samanaikaisesti, mutta kahdelle ladulle peräkkäin porrastaen. Maaliin työnnettiin kolmea latua rinnan. Hiihtotapana oli perinteinen ja matkoina ali ja yli kilometri.

Olosuhteet olivat mainiot ja kilparata kiitellyssä kunnossa. Viime talvena LeKi joutui peruuttaa suunnitellut kilpailut koronamyllerryksen takia, mutta nyt voitiin kisata turvallisesti. Kilpailijoita oli 120 noin 30 eri seurasta. Naapuriseurojen Valkeakosken Hakan, Kangasalan Kisan ja Tampereen Pyrinnön hiihtonuoriso oli pohjoisessa ensilumen leireillään. Niistä jäi ”tulematta” muutama kymmen Hakkariin.

Traktorin lavalle rakennettu palkintokoroke kiinnosti kilpailijoita. Kisalaisista parhaiten sijoittuivat: Eino Lattunen voitti sarjan M10 ja Arttu Ylilehto oli 2., Saku Repo oli M12:ssa 3., sarjassa M14 Aapeli Karislahti oli 2., Joonas Kolehmainen 4. ja Eero Siivonen 5. M16:ssa Otso Luodeslampi 2. ja Antti Urvanta 4. Atte Urvanta oli M20:ssä toiseksi nopein. Anni Siivonen voitti sarjansa N12 ja Ella Rajala hiihti viidenneksi. Naisten yleisen sarjan nopein oli Espoon Hiihtoseuran Rebcca Ehrnroth sekä miesten nopein oli Tampereen yrityksen Waltteri Vinkanharju. Yleisissä sarjoissa ei ollut LeKi:n edustajia. Kaikki tulokset löytyy kilpailusivuilta.

Sarjan M40 voitti Pakilan Vetoa edustava Anssi Koivuniemi, joka viimeksi 28 vuotta sitten hiihti Hakkarissa kilpaa Kisan riveissä ja aivan kotinsa lähellä. Pian Anssin hiihto jäi kokonaan - kunnes muutama vuosi sitten hän innostui harjoittelemaan ja alkoi osallistua teamin jäsenenä pitkiin hiihtoihin ulkomaillakin. Talven päätavoite on lyhyet matkat veteeraanien MM -kisoissa Kanadassa.

Kymppisarjan voittaja Eino Lattunen (LeKi) pisti finaalistartissa pikavaihteen päälle ja Arttu Ylilehto (LeKi) iski kantaan.

LeKin Otso Luodeslampi (oik) oli M16 sarjan 2. ja Antti Urvanta 4. (vas). Kilometri täysillä pisti puuskuttamaan.

N12 sarjan tytöt tuulettivat reippaasti kovan finaalierän maalissa.

Miehet näkymättömissä: Sami Liponkoski kuulutti ja Jari Niskanen hoiti tottuneesti sekunttipuolta.

Puffetissa palvelivat vasemmalta Elina Ylilehto, kilpailijoiden mehuttaja Riikka Luodeslampi, Helena Urvanta, Aimo Virkki sekä kannustajaksi rientänyt Aino Lattunen.

Hiihtotavan valvojina oli maastossa viisi henkilöä. Sarjonen välissä heistä Mari Varjonen ja Heidi Haapalehto ehtivät piipahtaa puffetissa, Helena Urvannan työpisteessä.

Kilpailun johtaja Samuli Kivistö (vas) sekä TD - tehtäviä hoitaneet Kai Samposalo Kangasalta ja hiihtopiirin puheenjohtaja Heikki Leppänen (Tampereen Yritys) olivat tyytyväisiä kilpailun sujumiseen.

Teksti ja kuvat: Antero Korhonen