Leenalle kultaa ja Aikulle pronssia hiihdon SM-sprinteistä!
SeuraJulkaistu: 07.04.2018 00.00

Perjantai 6. huhtikuuta 2018 jää historian kirjoihin yhtenä lempääläisen edustusurheilun menestyksekkäimmistä päivistä. Hiihdon SM-kilpailuissa naisten sprintissä kisalaset urheilijat kaappasivat kaksi mitalia. Leena Nurmi juhli kultaa ja Aino-Kaisa Saarinen pronssia!

Taivalkoskella hiihdetyissä SM-kisoissa Nurmi teki todella kovan tempun voittaessaan, koska hopealle jäi kolmen olympiamitalin nainen Krista Pärmäkoski. SM-kulta oli Nurmelle ensimmäinen henkilökohtainen.

Saarinen täydensi huiman kisalaispäivän taisteltuaan kolmanneksi. "Aikulla" mitaleita SM-tasolla puolestaan on jo "hieman" enemmän, kokonaismäärää ei tiedä edes hän itse.

Lauantaina oli vuorossa naisten 3x5 kilometrin viesti, jossa Kisa lähti puolustamaan mestaruutta joukkueella Leena Nurmi - Sanni Alatalo - Aino-Kaisa Saarinen. Tiukassa kilpailussa Kisa oli lopulta viides Kainuun Hiihtoseuran viedessä SM-kullan.

Voit lukea enemmän Leenan kommentteja hiihtojaoston Antero Korhosen jutusta täältä

Aamulehden artikkeli Nurmen kultahiihdosta

Kuva: Heidi Lehikoinen
Seurakaverukset rinnakkain: Leena Nurmi (oik.) voitti varmaotteisesti sprintin Suomen mestaruuden ja Aino-Kaisa Saarinen hiihti pronssille. Krista Pämäkoski (vas.) otti hopean.