Lentopallomiehille ensimmäiset pelaajasopimukset
30.4.2018 11:24 Uutiset / Seuran pääsivusto

Lentopallomiehille ensimmäiset pelaajasopimukset

Lempäälän Kisa on solminut viisi pelaajasopimusta kaudelle 2018-19. Tuore LeKi-viisikko on erittäin kovatasoinen alku tulevan kauden joukkueen rakentamiselle. Uusi kausi ja ensimmäiset pelaajat julkaistiin ravintola Villihanhessa kauden päätöstapahtumassa 27. huhtikuuta.

LeKin kanssa jatkosopimuksen solmivat Sauli Silpo, Tomi Perkiö, Kasimir Luostarinen ja Olli-Pekka Palomäki sekä uutena pelaajana sopimuksen rustasi Niilo Nurmi.

#3 Sauli Silpo

Kisan kapteenina koko 1-sarja-ajan toiminut Sale jatkaa yhä LeKin henkisenä selkärankana. 35-vuotias Silpo on todellinen kansikuvapoika ja esikuva nuoremmille. Viime kaudella Silpo oli hieman uudenlaisessa roolissa, kun hän pelasi välillä yleispelaajana, keskitorjujana tai hakkurina. Valmentajan unelma: rooli kuin rooli sujuu ja pitää muiden moraalin korkealla tinkimättömällä asenteellaan.

– Vielä en ole tulevaa kautta sen kummemmin miettinyt. Vedetään kesällä biitsiä ja palataan salille syksymmällä, kertoi Silpo kaudenpäätöstapahtumassa ravintola Villihanhessa.

#9 Tomi Perkiö

Tomilla toinen kausi Kisassa, viime kausi meni totutellessa uuteen sarjatasoon. Kehittyi huimasti: sai kovaa treeniä Lempäälässä ja paljon peliaikaa farmijoukkue Luja-Lukossa. Myös 1-sarjadebyytti tuli tehtyä. Myös tulevalla kaudella peliajan saaminen tärkeää, mutta haastaa jo selvästi kovempaa muut Kisan yleispelaajat. Tulevaisuuden tärkeitä pelaaja.

– Ensimmäinen kausi oli opettavainen. Välillä sai kypärää etsiä, kun tuli kokeneemmilta pelaajilta palloa sen verran kovaa ja korkealta. Uskon, että olen taas ensi kaudella vahvempi haastamaan, Perkiö tuumii.

#12 Kasimir Luostarinen

Viime kaudella Kisan passarina paljon peliaikaa saanut Luostarinen jatkaa! Viime vuonna armeija rasitti, nyt sekin on saatu pois. Oli Iskun koko kauden farmimies, nyt LeKin oma sopimuspelaaja. Omaa huiman fysiikan ja mahtavan peliälyn. Passariksi loistava torjuja. Sopimuksessa on purkupykälä, jos Luostarinen saa koulupaikan muualta kuin Tampereelta.

– Viime kaudella oli monenlaista passattavaa, joten erittäin opettavainen kausi oli. Kun pelaajat ovat erilaisia ja vaativat erilaisia passeja ja se kasvattaa myö passaria, Luostarinen kuvaili kulunutta kautta.

#20 Olli-Pekka Palomäki

LeKiin viime kaudeksi tullut Palomäki löysi nopeasti tiensä Hakkarin suosikiksi huimilla tuuletuksillaan ja terävillä peliotteillaan. Sytyttää kaikki katsojista vahtimestariin. Paransi pitkin kautta ja oli elementissään juuri pudotuspeleissä. Sopimuksessa on purkupykälä, jos Palomäki saa koulupaikan muualta kuin Tampereelta.

– Haluan sytyttää kentällä, en halua että kukaan turhaan harmittelee virheitä vaan on hyvällä päällä. Mukavampaa on olla hyvällä fiiliksellä, ehkä se on persoonakysymys, että olen ottanut sytyttäjäroolia, Palomäki kuvaili omaa hengenluontiaan.

Niilo Nurmi

Ensimmäinen uusi LeKi-nimi. Nuori, 1999-syntynyt libero liittyy Kisaan 2-sarjan Pälkäneen Luja-Lukosta. Pelasi myös Lempäälän Jyryssä A-junioreissa. 184 senttinen ja 18-vuotias nuorukainen on vahva puolustaja ja nopea kuin kissa. Menee armeijaan, mikä aiheuttaa omanlaisiaan rajoitteita harjoittelulle. Myös tulevaisuuden nimi.

– Olen viimeistä vuotta lukiota käyvä tamperelainen ja Pälkäneen lentopallokoulun läpikäynyt mies, Nurmi kertoi kuka on miehiään.

Valmennus jatkaa

Lempäälän Kisa jatkaa tutulla valmennuksella 1-sarjassa kaudella 2018-19. Päävalmentajana jatkaa Tapani Nyström, hänen apunaan toimivat Jani Huurne ja Marko ”Nakki” Laakso. Kolmikko on täysin lempääläinen, joten paikallinen leima LeKissä on yhä vahva.

LeKin valmennuskolmikolla oli kuluneella kaudella selvät roolit: Nyström hoiti pelivalmennuksen, Huurne vastasi eniten treenien vedosta ja tilastoista ja Laakso libero- ja passarivalmennuksesta ja henkilökohtaisista neuvoista pelaajille. Tulevalle kaudelle yhteistyötä on tarkoitus entistään parantaa ja hioa paremmaksi.

Artikkelin pääkuva: Kuvat Jani Huurne, graafinen toteutus Antti Raunio


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat