Lentopallon edustusjoukkue palaa kentille syystauolta sunnuntaina 28.10.
25.10.2018 17:08 Uutiset / Seuran pääsivusto

Lentis-LeKi pelaa sunnuntaina Vammalassa

Lempäälän Kisan lentopallon edustusjoukkue on aloittanut kauden 1-sarjassa vahvasti. Koossa on 13 pistettä kuudesta pelistä, ja nyt Kisa on neljän pelin voittoputkessa.

Viime viikonloppu oli LeKillä vapaa, ja pienen syystauon jälkeen Kisan sarjakausi jatkuu sunnuntaina 28. lokakuuta. Silloin matkataan Sastamalaan Sylvään koululle, jossa vastassa kello 14 alkavassa pelissä on VaLePan 2-joukkue. Tässä ennakkoa tulevasta ottelusta:

Ennakko: 28.10. VaLePa2–LeKi

Mitä: 1-sarjaa VaLePa2 – Lempäälän Kisa

Missä: Sylvään koulu, Sastamala

Milloin: sunnuntaina 28.10. klo. 14

Lempäälän ja Vammalan välillä on vahva lentopalloside etenkin viime vuosina. Suurimmat hyödyt molemmille puolille on tullut etenkin Anssi Vesasen ja Arttu Lehtimäen kehityksestä. Muutamilla kisalaisella on VaLePa-taustaa, kuten Sten Kruuda, ja puolestaan VaLePan Juuso Tulonen on ex-kisalainen. Ja olipa LeKillä valmentajakin Tyrväältä pari kautta sitten, ja eiköhön Harri Lehtimäki sunnuntainakin nähdä Sylvään katsomossa.

Lähtökohta: Joukkueiden lähtökohdat ovat melko erilaiset. LeKillä on alla vapaa viikonloppu, joten jalat ovat tuoreita. Myös VaLePan viime viikonloppu oli tyhjä, mutta väliin osui Suomen Cup -ottelu Akaa Volleyta vastaan, josta tuli 0–3 tappio. Lauantaina VaLePa pelasi Kyyjärven Kykyn vieraana, joten LeKi-peli on viikonlopun toinen peli. Sarjataulukossa Kisa on kirjoitushetkellä (torstai) viides kaksi pistettä sarjakakkosesta Iskusta, VaLePa puolestaan viimeinen kahdella pistellä. Viime peleistä tuli vierasvoitot Kyyjärveltä ja Kuortaneelta. Joukkue tosin on neljässä pelissä kohdannut kovat Hurmoksen, Mahdin ja KaVen. Ainoa voitto tuli erin 3–2 Kuortaneesta. Kisalla on jo kuusi peliä takana, VaLePalla vasta neljä.

Pääpointti: Pelituntuma. Kumman tatsi on parempi, se ratkaisee. Onko Kisa saanut pienen syystauon jälkeen tatsista kiinni? Rassaako vammalalaisia edellispäivän vieraspeli. Ensimmäisen erän merkitys korostuu.

Kokoonpanot: Kisan koko kokoonpano alkaa olla viimein terve, kun Vesasen veljekset ovat palanneet tositoimiin. OP Palomäki palaa vanhaan kotiluolaansa. Syyslomaviikon joukkue otti rennommin, ja tällä viikolla reissuissa olleet palasivat harjoituksiin, joten lähtökohta on hyvä. Sauli Silpo on noussut vastustajien ykköskauhuksi viime peleissä, ja koko joukkueen syöttöpelaaminen on parantunut alkukaudesta.

VaLePan kokoonpano on alkukauden ollut hyvin tiivis, ja aloituskuusikossa vain muutama paikka on vaihtunut. Keskareina ovat kapteeni Tuomas Tihumäki ja uusi kasvo Matti Kimpanpää, passarina Jarno Koivuniemi tai Arttu Lehtimäki, hakkurina Tatu Vuorenmaa ja yleispelaajina Joonas ja Juuso Tulonen ja Paavo Kaski. Muiden peliaika on jäänyt minimiin.

VaLePan liigaryhmällä ei ole sunnuntaina peliä, joten farmiapuja on mahdollisesti mukana. Passari Lehtimäki ainakin hallunee kohdata vanhat joukkuekaverinsa. Myös Aaro Nikula ja Mikko Karjarinta ovat farmisopimuksessa kirjoilla.

Viime vuoden syömähammas Antti Karttunen pelaa nyt Maaningalla. Kovan pallontappajan menetys kirpaisi varmasti, Tatu Vuorenmaa on ottanut pistelingon roolia. Vuorenmaa pelasi vielä viime kaudella keskipelaajana ja teki vesaset siirtyessään hakkuriksi.

LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Anssi Vesanen. Joko Anssi nähdään ruudussa? Ja jos nähdään, niin millä pelipaikalla? Päässyt muutaman viikon harjoittelemaan joukkueen kanssa tuttuun malliin. Ei ole pelannut sitten harjoituspelien.

VaLePa2: Matti Kimpanpää. Keskitorjuja on uusi nimi ainakin lempääläisille. Noussut heti kokoonpanoon ja avainpelaajaksi.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.Kuva: Antti Raunio

Kuvat: Antti Raunio. Arkistokuvia.


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat