Hiihto-Helmikuu jatkuu koko hiihtolomaviikon
26.2.2019 14:54 Uutiset / Seuran pääsivusto

Hiihto-Helmikuu jatkuu koko hiihtolomaviikon

Lempääläisten ja vesilahtelaisten kampanja hiihtohelmikuu kiihdyttää loppusuoralle. Maanlaajuisesti erikoisen kampanjan järjestävät jo kuudetta kertaa kunnat sekä Lempäälän Kisa.

– Me järjestäjät emme ole niin tarkkoja helmikuun vaihtumisesta maaliskuuksi, vaan hyväksymme laskentaan ja arpajaisiin kaikki hiihtolomankin aikaiset merkinnät, sanoo Vesilahden liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti.

– Vaadittavat viisi puolituntista voi hiihdellä missä vain. Säiden vaihteluiden takia latukelkalla tehdyt ladut eivät ole kaikkina päivinä olleet hiihtokunnossa ja kovat tuulet ovat paikoin lianneet latuja. Ladut ja säät ovat kuitenkin aika hyvät.

Juuti on nähnyt ilahduttavan paljon laduilla lapsiperheitä ja nuoria.

Latujen varsilla olevissa laatikoista ja muun muassa kirjastoista, Sportia-Matista ja Ideaparkin apteekista saatavat suorituskortit pitäisi muistaa palauttaa niissä mainittuihin paikkoihin. Kortit kerätään, lasketaan ja joka kymmenes voittaa jotain.

Hiihtoa sauvoitta, laskettelut yhdellä ja kahdella suksella, käännökset ja hypyt, hiihtoa lumipallo pään päällä, kaatumisharjoitus … Sari Juuti tarjoaa lapsille kehittävää hauskaa. Kilometrit kannattaa lasten kanssa unohtaa.

Hiihto on mitä parhainta terveysliikuntaa ja sopii kaikenikäisille.

Sarapistolainen aviopari Kaija Jerkku ja Kalevi Kukkonen on joka kerta osallistunut hiihtokampanjaan ja arpaonnikin on käynyt. Kukkosell on ikää 90 vuotta, Jerkulla vähemmän. Kukkosella on tältä talvelta jo 43 hiihtokertaa ja kilometrejä kertyy ennen kevättä useita satoja. Jerkulla on jo paljon 5–10 kilometrin lenkkejä.

Mikä vetää ahkerasti ladulle ikäihmisiä, jotka eivät ole taustaltaan hiihtäjiä eikä minkään lajin kilpailijoita? Kolmikymppisenä kuntohiihdon aloittanut ja seitsenkymppiseen asti mutkamäkeä harrastanut Kukkonen haluaa pysyä vetreässä kunnossa. Jerkulla on erityissyy:

– Pääsen reuman runteleman polveni kanssa kesän alussa leikkaukseen. Vahvistan hiihtäen etenkin jalkalihaksia, jotta kuntoutus operaation jälkeen sujuisi paremmin.

MUISTA SIIS PALAUTTAA HIIHTOKORTTISI

Teksti: Antero Korhonen
Kuva: Sari Juuti / Hiihto-Helmikuu

Artikkeli julkaistu myös Lempäälän-Vesilahden Sanomissa


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat