Teemu Roiniselle ei tulosta EM-painonnostossa
15.4.2019 10:05 Uutiset / Seuran pääsivusto

Teemu Roiniselle ei tulosta EM-painonnostossa

Lempäälän Kisan huippupainonnostaja Teemu Roininen kilpaili EM-kisoissa viime viikon perjantaina. Superraskaassa sarjassa eli +109 kg -sarjassa nostanut Roininen jäi tällä kertaa ilman tulosta.

– Painonnosto on laji, missä 95-prosenttisella suorituksella saattaa jäädä ilman tulosta, ja nyt kävi niin. Pahan tuntuisia eivät suoritukseni olleet, mutta tuomareiden äänillä kaksi tempausta ja kaikki kolme työntöä hylättiin, kertoi Roininen Lempäälän-Vesilahden Sanomille.

Ainoa onnistunut nosto oli 151 kilon aloitustempaus.

Roinisen pitkäaikainen unelma ja tavoite on ollut pääseminen edustamaan Suomea olympialaisissa. Seuraaviin Tokion vuoden 2020 kisoihin ei ole enää pitkää aikaa.

– Olympiarankingiin lasketaan minimissään neljä kisaa vuoden sisään. 14 parasta nostajaa pääsee mukaan. Moni maa saa vain yhden mies- ja yhden naisnostajan kisoihin dopingrikkeiden takia eli monen maan oman sarjani nostaja jää nyt sivuun. Esimerkiksi täällä Romaniassa yksi uzbekistanilainen kovan tason nostaja määrättiin kilpailukieltoon.

– Omien laskelmieni mukaan olen nyt sijojen 18–20 paikkeilla maailmassa. Tämän hetken tilastoja katsellessa ei Tokion koneeseen pääseminen ole utopiaa, arvioi Teemu Roininen Lempäälän-Vesilahden Sanomille.

Lähde: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Lue lisää: painonnostoliiton uutinen Roinisen EM-kisoista ja kommentit

Kuva: Jaarli Prkkiö, arkistokuva


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat