Oona Kettunen panostaa hiihtoon ja siirtyy LeKiin
16.7.2018 18:59 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Oona Kettunen panostaa hiihtoon ja siirtyy LeKiin

Paremminjuoksijana tunnettu Oona Kettunen on valinnut päälajikseen hiihdon ja siirtyy Vehkalahden Veikoista Lempäälän Kisaan. Oonalla on nuorten sarjoissa hiihdosta SM -voittoja ja muita mitalisijoituksia, yleisessä sarjassa paras sijoitus on 8.

Vaikka Aikku Saarinen ei enää harjoittele maajoukkuetasoisesti, niin ensi kaudellakin LeKi:llä on kova joukkue SM - ja Suomen cupin viesteissä. Siitä pitävät huolen Aikun ja Oonan ohella mm. Leena ja Eeva Nurmi sekä Sanni Alatalo.

Oona kertoo lajiratkaisunsa syistä: "En ole neljään vuoteen voinut harjoitella ja kilpailla juoksussa riittävän korkealla tasolla. Jalkaterä ja lonkka ovat vihoitelleet, joten päätin toukokuussa siirtää viisarin hiihtoon. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja nautittavasti. Juoksu- ja triathlonkisoihin toki vielä osallistun."

Oona juoksi esteissä 19 -vuotiaitten Euroopan mestariksi ja hopeaa 5000 metrillä. Suomen mestaruuksia ja ennätyksiä on useita. Viimeisimmän Suomen mestaruuden Oona otti triathlonissa 2017 olympiamatkalla sarjassa U23. Juoksussa ja triathlonissa Oonan kilpaseurana on edelleen Karhulan Katajaiset.

Oona valmistuu syksyllä Jyväskylän yliopistosta liikuntafysiologiksi.

Edustushiihtomme naiset pohtivat tuntikaupalla 6. heinäkuuta Lempäälän Vaihmalanhovissa mm. sitä, miten luoda taloudellisestikin toimivia suhteita yritysmaailmaan, mien saada hiihdolle enemmän näkyvyyttä ja miten saada tieto liikkumaan liukkaasti harrastajien kesken ja myös ulos päin.Vetäjinä toimivat yrityskouluttaja, LeKi:n puheenjohtajanakin kunnostautunut Vesa Peltonen sekäseuran edustushiihdon manageri Esa Virtanen.Tilaisuuden ajoitus osui kohdalleen, koska Oonan tulo seuraan oli juuri vahvistunut. Päivän mittaan vahvistui joukkuehenki, joka auttaa LeKi -naisia talven viestihiihdoissa ja muutoinkin.

Hiihtotähdet pohtivat tulevia ensin sisällä kouluttajan ja LeKi:n puheenjohtajanakin karaistuneen Vesa Peltosen (takavas.) johdolla. Muut vasemmalta Leena Nurmi, Jussi Nurmi, manageri Esa Virtanen, Aino-Kaisa Saarinen, Sanni Alatalo ja Oona Kettunen. Mukana myös Heidi Haapalehto ja kuvaaja.

Luistavia latuja pohjustettiin myös Vaihmalan pihapuiston siimeksessä ja väliin muonitettiin erikoisia sikoja.

Kotimatkan alkaessa Aikun (vas.), Oonan, Sannin ja Leenan kassiin oli kertynyt tietämystä sekä pieniä ja isoja ideoita oikeasti toteutettaviksi. Oona tähtää rauhallisin mielin ensi talven laduille.

Antero Korhonen


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat