Tykkilumiladulla on käyttäjiä!
13.11.2019 13:34 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Tykkilumiladulla on käyttäjiä!

Tykkilumiladulla on käyttäjiä!

Lauantaina 9. marraskuuta avattu Hakkarin tykkilumilatu on palvellut hyvin LeKi:n, Lempäälän ja muitakin hiihtäjiä. Etenkin iltaisin on suksijoita ollut ruuhkaksi asti. Valkeakoskella on jo latu, mutta ei vielä Tampereella, eikä Nokialla tänä syksynä epäonnen takia tehdä.

Lempääläinen Marjukka Laukkanen aloitti tyttärensä Milanan ( 6v) kanssa hiihtokauden tiistaina 12. päivä. Milana hiihteli tasaisella, mutta äiti kiersi pari kertaa 1300 metrin radan yksin.

- Tavoite on tulla hiihtämään joka toinen päivä ja aina lapsia mukana.

Lumen tykityksen, varastoinnin ja ladun tekemisen kunnalle urakoinut kisalainen Esa Virtanen osui jutulle Laukkasen äidin ja tyttären kanssa.

- Ladun teko kaikkineen oli stressaava urakka, koska se piti tehdä nopeasti heti kylmien tullen ja muutoinkin vauhdikkaasti. Lumen levityksessä hyöri kerrallaan seitsemän miestä, kaivuri, kauhakuormaaja, kolme traktoria ja seitsemän kokenutta miestä. Työ sujui heidän ja muutaman tulokkaan voimin lasketusti. Kolmantena päivänä lumipatja tasoitettiin laduksi. Homma hieman hidastui, kun toinen latukone meni epäkuntoon, ynnää Virtanen.

Samoihin aikoihin Virtasen kanssa ladulla vilahtelivat kisalaisista mm. veteraanit Antti ja Hannu Murtomäki sekä seuran junnuhiihdon valmentaja ja hiihtokoulun ohjaaja Laura Hongisto.

- Kiepuin vapaalla 26 kilometriä. Tämä oli kauden toinen hiihto yksikseni. Junnujen SkiTeamin kanssa olen ollut ladulla kahdesti. Ensi kerralla on perinteisen ja liisterivoitelun vuoro.

Latua hoitava Raimo Urvanta ei aja sadepäivinä latua, koska se edistäisi sulamista. Ilman kylmetessä ja kuivuessa tykkilumilatu väkisinkin nousuissa puuroutuu.

- Siksi latu ajetaan illalla yön yli jämähtämään. Kosteilla ilmoilla ajetaan aamulla. Huoltotöiden vuoksi hiihto sallitaan vain klo 7.30 - 22. Lopullisesti tykkilumiladun sitkistäisi luonnonlumilisä, tietää Urvanta.

AK


Marjukka Laukkanen ja tytär Milana aloittivat hiihtokautensa tykkilumiladulla 12.11. Esa Virtanen palautui kovasta laduntekourakasta hiihtämällä. Latu on kelvollinen. Sen säästämiseksi latukone ei ajele, jos sataa vettä.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat