Lempäälän Sprintti hiihdetään perinteisellä tyylillä hyvin säilyneellä Hakkarin tykkilumiladulla lau
17.12.2019 21:21 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lempäälän Sprintti hiihdetään perinteisellä tyylillä hyvin säilyneellä Hakkarin tykkilumiladulla lauantaina 21.12 alkaen klo 11.00

Kilpailupäivän aamuna koko tykkilumiladulle ajetaan kaksi latu-uraa rinnakkain. Tästä syystä latu on kokonaan suljettu muilta kuin kilpailijoilta aina kilpailun loppuun noin klo 15 asti. Kilpailijoille jätetään vielä tunti aikaa verrytellä, mutta turvallisuuden vuoksi ladun on oltava hiihtäjistä vapaa klo 16 – 17 välisen ajan, koska tuona aikana ladut ajetaan koneellisesti normaalikuntoon. Ladut jyrsitään latukoneella ensi kokonaan pois täysin tasaiseksi. Jyrsinnän jälkeen ajetaan latu-ura toiseen reunaan ja muu osa on tarkoitettu hiihtoluisteluun. Koneajoon täytyy varata tunti aikaa ja klo 17 alkaen latu on jälleen kaikkien käytössä.

Kilpailu on uudentyyppinen sprintti, jossa kaksi alkuerää hiihdetään väliaikalähdöllä ja loppukilpailu erien yhteisaikojen perusteella sarjoittain formulalähtöinä. Nuorimpien sprinttimatka on 700m, muut hiihtävät koko 1300 metrin pituisen tykkilumiladun ympäri. Kaikilla on kolme starttia, joiden välillä on noin tunnin mittainen huilaus- ja verryttelytauko. Kilpailusta tulee sähäkkä, koska alkuerissäkin hiihtäjien lähtöväli on vain 20 sekuntia.

Oman mausteensa tapahtumaan tuo Aamulehti, joka kuvaa kilpailun ja näyttää sen livenä omilla nettisivuillaan. Kuvauksen voi katsoa Aamulehden nettisivuilla usean viikon ajan kilpailun jälkeenkin.

Tykkilumiladulle lisätään vielä tarvittaessa jäähilettä torstain ja perjantain aikana, millä varmistetaan hyvä latu kilpailua varten ja kaikille hiihdon harrastajille myös siitä eteenpäin. Ainakin sunnuntaina 22.12 pitäisi ladun olla hyvässä kunnossa ja kaikkien käytössä, toivottavasti paljon pitempäänkin.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat