Lasten Lumipäivillä Hakkarissa pidettiin hauskaa suksin
7.2.2021 21:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lasten Lumipäivillä Hakkarissa pidettiin hauskaa suksin

Moni Lempäälän alakoululainen laski ensi kerran hyppyristä Hakkarissa 28.-29. tammikuuta. Osa lensi ehkä metrin, osa vain laski. Tilan puutteen takia ”alastulorinne” oli jokseenkin tasamaalle joten kaatumisiakin tuli. Kukaan ei silti pahoittanut mieltään vaan silmät tuikkivat ja posket punottivat entistä enemmän.

Tasapainoa ja rohkeutta kehittävä hyppy pienestä töyssystä oli yksi osa Hiihtoliiton, Ampumahiihtoliiton ja opetusministeriön lanseeraamasta Lasten Lumipäivästä. Hakkarissa kaksipäiväisen tapahtuman järjesti Lempäälän Kisan hiihto.

Hyppyrin lisäksi rasteja olivat: pujottelu tasaisella, tarkkuusheittoa hernesammakolla ja ”sakkoringin” kanssa, jalkapalloa norsupallolla yhden suksen varassa ja vauhdikkaat temput hiihtomaan rinteessä.

Suunniteltu perhetapahtuma illalla jouduttiin koronaviruksen takia perumaan.

Hiihtoon rohkaiseva tapahtuma kiertää pitkin talvea noin 25 paikkakunnalla. Lempäälä oli järjestyksessä neljäs. Tapahtumaa on harjoiteltu parina talvena lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Viikkoa ennen tapahtumaa järjestäjät hieman jännittivät, voidaanko iso tapahtuma järjestää ja menevätkö valmistelut hukkaan. Lempäälän kunnassa ymmärrettiin, että on eri asia harrastaa liikuntaa sisätiloissa kuin avarasti ulkona. Lupa tuli kunhan noudatettiin epidemia-ajan yleisiä ohjeita: järjestäjillä maskit ja suojakäsineet mehu-makkarakatoksessa ja riittävät turvavälit.

Koululaisia osallistui eri kouluista opettajiensa johdolla likemmä 300.

Tapahtuman vastuuvetäjä, hiihtojaoston sihteeri Laura Hongisto laskee, että valmistelupäivä mukaan lukien tarvittiin parikymmentä käsiparia - kaikki tottuneita talkoolaisia.

- Vähän etukäteen jännitti, koska uudessa tapahtumassa ja tänä korona-aikana oli monta liikkuvaa osaa ja muistettavaa. Alkutakertelun jälkeen alkoi sujua hyvin. Onneksi oli erinomainen sää. Lapset nauttivat ja opettajilta tuli kiitosta pyytämättä.

Hiihtoliiton puolesta kiertuetta vetävä Samuli Jurvelin tuumi Hakkarin hiljennyttyä, että hyvänkään idean toteutuminen käytännössä ei ole itsestään selvä.

- Tavoite on antaa hyviä hiihtokokemuksia jatkoa ajatellen. Tarvitaan osaavia ja ymmärtäviä talkoolaisia, jotta tapahtuma onnistuu hyvin kuten nyt Lempäälässä.

- AK

Haluttu hernesammakoitten heitto reikien läpi vaati keskittymistä. Moni hyvinkin heittänyt hiihti ”sakkoringin” vain päästäkseen uusimaan.

Mattilan opettaja Sanna Junttu napsi ryhmästään kuvia koulun ja kodin yhteiseksi iloksi.

Jokainen luokka opettajineen ja avustajineen sai ennen viiden rastin kierrokselle lähtöään selkeät menettelyohjeet.

Kisamakkaroiden ja mehun tarjoilusta sekä talkoolaisten muonituksesta huolehti ryhmä Eeva Kalliokoski (vas), Seija Majamaa ja Aimo Virkki, taustalla Hiihtoliiton Samuli Jurvelin.


Kuvat: Antero Korhonen


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Kesäkuu   »
Kategoriat