Hiihtokoulut menivät putkeen
13.4.2021 8:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Hiihtokoulut menivät putkeen

Koronaviruksen pahoin hankaloittaman hiihtokauden myönteisiin puoliin kuului hiihtokoulut. Hakkarissa opiskeli tammikuusta maaliskuulle hiihdon perusteita 42 lasta ikähaarukassa 6-12 vuotta. Sääksjärvellä polkaistiin ”yleisön pyynnöstä” ja pikavauhdilla viiden kerran hiihtokoulu käyntiin helmikuun loppupuolella. Mukaan tähän Samuli Kivistön organisoimaan kurssiin ehti 12 lasta. Hakkarissa ja Sääksjärvellä suksitteli siis yhteensä 54 hiihtokoululaista. LeKi:n hiihtokoulu oli todennäköisesti suurin Pirkanmaalla.

Hiihtokoulun jatkumona toimi vanhaan tapaan Mini Ski Team -ryhmä, jossa koko talvi opiskeltiin ja vähän treenattiin kilpailumielisesti. Ja kun päälle lasketaan vielä vanhimpien ryhmä LeKi Junior Ski Team, niin lapsi- ja nuorisohiihtäjiä oli toiminnassa yhteensä noin 70. Sitä varten tarvittiin kymmenkunta osaavaa ja talkooilevaa ohjaajaa ja valmentajaa.

Koronavirus rajoitti hiihtokoulua jo ennen sen alkamista. Toimintaa johtanut Laura Hongisto kertoo, että alunperin ilmoitettin mukaan mahtuvan ilmoittautumisjärjestyksessä 30 ensimmäistä. Sitä määrää varten oli varattuna myös ohjaajia.

- Kysynnän takia nostimme luvun 40:een ja varasimme ohjausvoimaa. Ryhmäkokoja jouduimme hieman suuurentamaan. Tulokkaita olisi luultavasti ollut enemmänkin, mutta alkuperäisen 30:n täyttyessä moni oli jo luopunut ajatuksesta tulla hiihtokouluun ja harrastus kohdistettu muualle. Sitten viime tipassa lisäsimme paikkoja.

- Korona vaikeutti, mutta säät armahtivat. Vain yhden kerran jouduimme perumaan liian kovan pakkasen takia. Ulkolajina hiihtoa eivät viranomaisrajoitukset torpanneet kuten sisälajeja. Tottakai hiihtokouluissakin pidettiin etäisyyksiä ja ohjaajilla oli hangityssuojaimet. Hiihtokouluiltoina Hakkarissa ja Sääksjärvellä oli silti iloista ja innostunutta liikehdntää.

Hiihtokoulu innosti muutamia jatkamaan loppulumilla Mini Ski Team -ryhmässä. Hakkarissa loppui ladut maaliskuun lopussa, mutta Kuljun asemakylässä hiihdeltiin vielä aprillipäivänä 1. huhtikuuta.

AK


Sääksjärven hiihtokoulun aluksi oli säpinää, mutta loppusanojen ajaksi ryhmä keskittyi kuuntelemaan ja arvailemaan ”palkintopöydän” anteja. Kuvat: Samuli Kivistö


Hakkarin hiihtokoulun vikakerralla pelattiin mm. suksipalloa hiihtomaassa.

Hakkarin hiihtokoululaisia.

Kuvat: Antero Korhonen, todistuskuva Laura Hongisto


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Kesäkuu   »
Kategoriat