LeKi hiihti mitaleita Hämeen Viestipäivänä
HiihtoJulkaistu: 12.01.2022 09.43

LeKi hiihti mitaleita Hämeen Viestipäivänä

Hämeen Viestipäivä hiihdettiin perinteisesti loppiaisena Hämeenlinnassa ja se tuotti Lempäälän Kisan hiihtonuorille mukavaa menestystä. Kaikki neljä mukana ollutta joukkuetta hiihtivät piirinmestaruus- tai hopeasompamitaleille. Hiihtotapana oli perinteinen.

12 -vuotiaitten kolmikko Aino ja Anni Siivonen ja Ella Rajala voittivat. 12 -vuotiaat Saku Repo, Arttu Ylilehto, Aleksi Kivistö ottivat hopeamitalit kuten myös 14 -vuotiaat Aapeli Karislahti, Joona Kivistö ja Eero Siivonen. Joukkueella on hyvät näkymät Hopeasompafinaaleihin, etenkin kun yksi ringin ”kova luu” oli kiekko-ottelussa. Joka joukkueella oli matkana 3x3 kilometriä.

Miesten 3x7 kilometrin otatuksessa LeKin kolmikko Atte Urvanta, Samuli Jalonen, Otso Luodeslampi hiihti pronssille. Joukkueen keski-ikä oli 18 vuotta. Seuran konkarihiihtäjät ottivat toissatalvena hopeamitalin, mutta nyt he jättivät ladun nuoremmille.

LeKi oli Tampereen Pyrinnön voittamassa seurapisteytyksessä 5. Mukana oli joukkueita Hämeen piirin ulkopuoleltakin. Ne kisailivat sijoituksista, mutta pm -mitaleista vain hämäläisseurat.

Hämeenlinnan hiihtokeskus on avarasti Ahveniston moottoriradalla. Kaikille hiihtäjille kävi taas selväksi, että 3 kilometrin mittaisen radan nousut ovat huomattavasti raskaammat hiihtää kuin ajaa moottorivälineillä. Koronajärjestelyt hieman haittasivat, mutta muutoin olosuhteet olivat mainiot.

A K


P12 hopeaa: vas. Saku Repo, ankkuriosuutensa juuri päättänyt Arttu Ylilehto sekä Aleksi Kivistö.


P14 hopeaa: Aapeli Karislahti tuo ja Joona Kivistö ampaisee toiselle osuudelle. Takavasemmalla Hämeenlinnan vanhentunut hyppyrimäki, joka näkyy hyvin moottoritielle.


T12 kultaa: Aino Siivonen lähetti sujuvasti Ella Rajalan toiselle osuudelle.


Nuoret miehet pronssia: Atte Urvanta (vas.) hypistelee pronssipyttyä, keskellä Otso Luodeslampi, oikealla Samuli Jalonen.